Tema Udflytning af arbejdspladser

GRAFIK: Her er den nye plan for udflytningen af de statslige arbejdspladser

Regeringen har opjusteret antallet af statsansatte, der skal forlade København. Få overblikket her.

 
   

Det var ikke kun regningen for udflytningen af de statslige arbejdspladser, finansminister Claus Hjort Frederiksen (V) og erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) opjusterede tirsdag.

Antallet af fuldtidsstillinger, der skal flyttes, fik også et nøk opad. Det er nu 3.989,1. Da regeringen præsenterede projektet 'Bedre balance - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder' i oktober 2015 var antallet af fuldtidsstillinger 3.899.

Udflytning af arbejdspladser

Regeringen vil flytte 3900 statslige arbejdspladser fra København til kommuner rundt om i landet. Det skal skabe en bedre balance mellem hovedstaden og provinsen. Regeringen siger nu, at planen vil koste 944 millioner kroner i stedet for de 400 millioner, som var afsat i finansloven for 2016.

Gå til tema

Og så er der ændret i detaljer af planen. Blandt andet skal otte medarbejdere fra Statens Værksteder for Kunst ikke længere flytte til Helsingør. De skal stadig forlade det centrale København. Det er bare uvist, hvortil de skal flytte. Når det bliver besluttet, stiger det samlede antal flytteramte fuldtidsstillinger til 3.997,1.

Regningen mere end fordoblet

Tirsdag fortalte Claus Hjort Frederiksen, at den samlede regning for udflytningen af de statslige arbejdspladser bliver knap en milliard kroner. Mere præcist lyder skønnet fra Finansministeriet og Erhvervs- og Vækstministeriet på 944 millioner kroner.

Regningen skal betales i perioden 2015-2021 med de største omkostninger i 2016 (414 millioner kroner) og 2017 (338 millioner kroner). De ramte ministerier skal selv betale cirka en halv milliard kroner af flytteregningen.

Da projektet blev sat i søen, vurderede regeringen, at udflytningen ville løbe op i 400 millioner kroner.