GRAFIK Her mødtes Omar el-Hussein med terrortiltalte

På terrorsagens første retsdag har anklageren fremlagt en kort beskrivelse af bevismaterialet mod de tiltalte. I grafikken ses de vigtigste informationer.

(Foto: © Grafik: Morten Fogde Christensen, DR Nyheder)

På første retsdag for terrorsagen kom det blandt andet frem i retten, hvor den afdøde attentatmand Omar el-Hussein mødtes med to af de fire tiltalte i tidsrummet omkring terrorangrebene i København.

I alt er fire tiltalt. De er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein i forbindelse med angrebene på Krudttønden og synagogen i København den 14. februar 2015.

Grafikken i toppen af artiklen markerer terrordøgnets ni vigtigste punkter. Her kan du få et overblik over, hvor Omar el-Hussein ifølge anklageren angiveligt lagde planer med to af de tiltalte, I.A. og L.E..

Mobiltelefoner, trusler og hash

De fire tiltalte, L.E. (20 år), I.A. (23 år), B.H. (26 år) og M.R (31 år) har siddet varetægtsfængslet siden marts 2015. De er tiltalt efter straffelovens terrorparagraf for at have bistået Omar el-Hussein med forskellige effekter efter angrebet på Krudttønden.

Tre af de fire mænd har fået flere tiltaler siden det første anklageskrift. Det drejer sig om mobiltelefoner, der er blevet fundet på L.E., I.A. og M.R. Sidstnævnte har fået konfiskeret sin mobiltelefon hele tre gange under varetægtsfængslingen.

Derudover har den 23-årige I.A. under sin fængsling i Vridsløselille fået en tiltale for at true to fængselsfunktionærer. Han skal ifølge anklagen have sagt:

- Jeg forventer livstid, hvorfor et liv fra eller til ikke vil ændre min situation eller fremtid.

Derudover er den 31-årige M.R. tiltalt for besiddelse af hash under sin varetægtsfængsling i arresten i Ringsted.

Der er afsat 30 retsdage frem til slutningen af september.