GRAFIK Jyske drenge hedder Magnus

Der er store regionale forskelle på, hvilke navne vi giver vores børn. Magnus hitter for eksempel stort i Jylland, men ikke på Sjælland.

Jyske drenge hedder Magnus. Sjællandske drenge hedder Oliver og William.

Det viser den seneste oversigt over de mest brugte danske navne, som Danmarks Statistik har lavet.

Her fremgår det, at der er store forskelle på, hvilke navne vi vælger at give vores børn.

Mens Magnus således hitter stort i hele Jylland og er topscorer i både Region Nordjylland, Midtjylland og Syd- og Sønderjylland for drenge under 10 år, så toppes listen i Region Sjælland af navnet Oliver, mens det er William, der trækker fra i Region Hovedstaden.

På samme måde er Emma den store topscorer blandt piger under 10 år i tre ud af fem regioner. Men i Midtjylland er der flest små piger med navnet Ida, og i Region Hovedstaden er det Anna, der topper navnelisten.

Jyder og sjællændere hedder ikke det samme

De regionale forskelle på, hvad vi døber vores børn, går igen, når man ser på de forskellige aldersgrupper.

Mens der er flest mænd med navnet Jørgen blandt de 70-79-årige i både Region Hovedstaden og Region Sjælland, så er det navnene Hans, Jens og og Poul, der er mest populære i de jyske regioner, Syddanmark, Midtjylland og Nordjylland.

(Foto: Mie Hvidkjær © DR Nyheder)

På landsplan er det navnene Peter og Anne, der er mest populære. Ser man til gengæld på fulde navne, så er der dødt løb mellem danskere, der hedder Kirsten Jensen og Kirsten Nielsen.

Du kan se, hvem der topper hitlisten i din region i den interaktive grafik i toppen af artiklen. Klik på kortet for at se mere.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk