GRAFIK Kirken mangler frivillige over hele landet

Fra Elsø på Mors til Islands Brygge i København. Her kan du se, hvor i landet der mangler kandidater til menighedsrådsvalget.

113 menighedsråd er ikke fuldtallige forud for valget den 8. november. Det viser tal, som DR har indsamlet fra folkekirkens 10 stifter.

Søren Abildgaard, der er formand for Landsforeningen af Menighedsråd, lægger særligt mærke til to tendenser blandt de menighedsråd, der har haft svært ved at mobilisere nye kræfter.

Heraf er det særligt den ene, der bekymrer ham.

- Der er cirka 18-20 store sogne rundtomkring i landet, som burde være velfungerende, men hvor det ikke er lykkedes at finde tilstrækkeligt mange kandidater, forklarer han.

Blandt andet mangler der kandidater til Vor Frues menighedsråd i Aarhus og på Islands Brygge i København, mens det samme gælder for menighedsråd i mindre sogne som Heldum ved Lemvig og Rårup-Skjold ved Hedensted.

- I forhold til de resterende menighedsråd, hvor der har været problemer med at finde nok kandidater, handler det nok mere om strukturforklaringer. For eksempel meget små landsogne med måske under 100 folkekirkemedlemmer, siger Søren Abildgaard.