Grafik Sådan foregik Danmarks største hackerangreb

I knap et halvt år, havde hackere adgang til politiets persønfolsomme registre. Se hvordan hackerangrebet skete her.

I dag fortsætter sagen mod de svenske superhacker Gottfrid Svartholm Warg og den 21-årige, danske medtiltalte, der ifølge anklageskriftet stod bag hackerangrebet mod CSC i 2012.

Danmarkshistoriens største hackerangreb, som angrebet bliver betegnet af politiet.

Da CSC håndterer statens IT-systemer, var det da heller ikke hvilke som helst oplysninger, hackeren eller hackerne havde adgang til for to år siden.

Igennem fire en halv måned i 2012 var der pivåbent ind til Rigspolitiets registre med yderst personfølsomme og fortrolige oplysninger i. I den periode havde hackeren eller hackerne fri leg i kriminalregisteret, CPR-registeret, kørekortregisteret og Schengen-registeret.

Oplysninger i krypteret container

Oplysninger om efterlyste personer og folk under politibeskyttelse var frit tilgængelige i knap et halvt år. Ingen ved om oplysningerne er blevet delt og af hvem.

Politiet kan konstatere at et stort antal filer er lagret på den svenske hacker og internetaktivist Gottfrid Svarholm Wargs bærbare Macbook Pro, der blev fundet i hans lejlighed i Cambodja, da han blev anholdt

Filerne lå lagret i en såkaldt krypteret container, og det svenske og derefter danske politi kunne konstatere, at hackerangrebene udsprang fra hans to computere i Cambodja.

Fjernstyret eller ej?

Gottfrid Svartholm Warg er derfor tiltalt i sagen. Han nægter sig skyldig og siger, at hans computere må have været fjernstyrede under hackerangrebene.

Mindst fem brugere havde adgang til hans computere, fordi de udviklede grafik sammen, har han forklaret.

En 21-årig dansk it-kyndig dansk mand er desuden tiltalt i sagen, fordi anklagemyndigheden mener, at han opfordrede til og hjalp Warg med at bryde ind i CSC.

Faglig interesse

Den 21-årige har i retten erkendt, at han var interesseret i at finde ud af, om det var muligt at hacke CSC, fordi han havde en 'faglig interesse i det', da han arbejder med it-sikkerhed.

Den 21-årige har sagt, at han ikke deltog i hackingen, og han nægter sig derfor skyldig.

Hackersagen medførte massiv kritik af CSC for sjusk med IT-sikkerheden.