GRAFIK Se den dyreste villa i din region

Se, hvor mange millioner det dyreste hus i Region Hovedstaden kostede i 2015. Advarsel: Der er rigtig mange nuller bag.

De dyreste villaer solgt og tinglyst i 2015 fordelt på de fem regioner i Danmark. (© dr)

Vi kender det sikkert alle sammen.

Hunden skal luftes, eller barnevognen skubbes, så du går en tur, og før du ved af det, lurer du nysgerrigt på de store liebhavervillaer inde bag hækkene.

Hvad mon huset koster? Hvor mange værelser har det? Og gad vide, hvem der bor der?

Redaktionen bag DR1-programserien 'Hammerslag' har lavet en liste over de dyreste huse i de fem regioner i Danmark, så du kan få din nysgerrighed stillet.

Stor prisforskel på regionerne

Der er stor forskel på regionerne. Den villa, der blev solgt for det højeste beløb i 2015, ligger i Region Hovedstaden.

Hele 58 millioner måtte køberne slippe for at bo i denne perle i Vedbæk med udsigt over Øresund. Med i prisen fik de til gengæld 530 kvadratmeter bolig, 274 kvadratmeter kælder, seks værelser og 3.293 kvadratmeter grund.

I Jylland er prisniveauet markant lavere. Det dyreste hus - en kolos af et hus i Risskov ved Aarhus - blev solgt for 27 millioner kroner. Ejerne kan her boltre sig på 470 kvadratmeter bolig med seks værelser. Det hele på kæmpegrund på 5.698 kvadratmeter, hvor der nok er plads til en badmintonbane eller to.

Nordjylland billigst

Den billigste af de dyreste villaer finder vi i velhaverbydelen Hasseris. 13 millioner måtte de velstillede nordjyder punge ud for boligen.

For det beløb fik de 263 kvadratmeter bolig med fire værelser, tre badeværelser og udsigt til Limfjorden.

På trods af at det er den billigste villa, er det nok de færreste af os, der får mulighed for selv at købe et tilsvarende hus. Hele 78.000 kr. koster det - rundt regnet - at betale af på huset om måneden.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk