Grafik: Se hvem Socialdemokraterne taber sine vælgere til

Soialdemokraterne taber vælgere til både højre og venstre. Ingen nemme løsninger, siger analytiker.

Økonomerne og erhvervslivet har sat kryds ud for økonomisk ansvarlighed, men færre og færre vælgere vil sætte sit kryds ud for Liste A, hvis der var valg i dag.

Det er den virkelighed, som ramte Socialdemokratiet - engang Danmarks største parti - onsdag formiddag i form af en opsigtvækkende meningsmåling foretaget af Epinion for DR Nyheder.

Meningsmålingen er lavet efter, at regeringen lykkedes med at lande et skatteforlig efter en meget omtalt politisk proces.

Du kan se vælgervandringerne i grafikken ovenfor.

- For anden måling i træk rammer Socialdemokraterne et absolut lavpunkt. Dagens måling giver den laveste tilslutning til socialdemokraterne nogensinde, siger Kenneth Thue Nielsen, DR Nyheders analyseredaktør.

Taber til begge sider

Og det er tilsyneladende ikke nogen nem situation for Socialdemokraterne, hvis vælgere flygter både til højre og venstre.

- Socialdemokraterne står i en yderst vanskelig situation, idet de taber masser af stemmer til begge sider i folketinget, siger Kenneth Thue Nielsen.

Også regeringspartneren SF står midt i en vælgerkrise.

- Enhedslisten oplever en massiv tilstrømning af tidligere S og SF-vælgere. Over 220.000 vælgere, som ved sidste valg stemte på S eller SF, ville i dag stemme på Enhedslisten, slutter Kenneth Thue Nielsen.

Ikke alle partier figurerer i grafikken da DR Nyheder har valgt kun at vise de mest signifikante vælgervandringer.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk