GRAFIK Se hvor mange gaver de danske hospitaler får

Danske hospitaler har fået over 200 millioner kroner i donationer siden 2009. Se her, hvilke hospitaler der får mest.

Danske hospitaler har fået over 200 millioner kroner i donationer siden 2009. Se hvilke hospitaler, der får mest på kortet her.

Danske hospitaler får hvert år mange millioner kroner i gaver og tilskud fra private personer, virksomheder og fonde.

Men de 225 millioner kroner, som hospitalerne har modtaget siden 2009, er langt fra fordelt ligeligt mellem de danske hospitaler. Det viser en aktindsigt, som DR's Undersøgende Databaseredaktion har fået hos de fem regioner.

Faktisk er donationerne så forskelligt fordelt, at Aarhus Universitetshospital får mere end samtlige danske sygehuse til sammen.

Se hvor meget dit lokale sygehus har modtaget

På kortet kan du klikke på de danske sygehuse og se, hvor meget dit lokale sygehus har fået i donationer over de seneste fem år.

Du kan sammenligne med andre sygehuse, og du kan se, hvilke tre afdelinger på de forskellige sygehuse, der har fået størst donationer. Her er der nemlig også stor forskel.

Ifølge Sundhedsøkonom på Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen, er det dog helt naturligt, at nogle hospitaler, får flere donationer end andre. Dem, der søger meget, er nemlig dem, der får meget.

- De hospitaler, der får mange donationer er dem, hvor en større gruppe af personalet har tid til at søge fonde og har rutine i det. Hospitaler, hvor der er personale, der har helt eller delvist fri fra det kliniske arbejde til at forske, siger han.

I alt er der blevet givet 3.113 donationer siden 2009.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk