GRAFIK Se om din kommune har åbne daginstitutioner efter kl. 17

Få danske daginstitutioner har åbent efter kl. 17, og det skaber stress hos mange forældre. Se her, om de holder længe åbent i din kommune.

Mange forældre er nødt til at snøre løbeskoene, når de skal nå at aflevere og hente deres børn i vuggestuer og børnehaver.

For mens vi er begyndt at arbejde tidligere om morgenen og senere om aftenen, så er åbningstiderne i daginstitutionerne ikke fulgt med udviklingen.

Sådan lyder kritikken fra både HK og Dansk Erhverv.

56 ud af landets 98 kommuner har daginstitutioner, der har åbent efter kl.17, viser en rundspørge med svar fra samtlige af landets kommuner, som DR Nyheder har lavet.

Heraf har kun 11 åbent efter kl. 18.

I grafikken ovenfor kan du se, hvor fleksible din kommunes daginstitutioner er. Er din kommune gul, har ingen daginstitutioner åbent efter kl. 17.

RETTELSE: Som et forsøg har Silkeborg netop åbnet to institutioner, der har åbent efter 17. I Lolland Kommune findes én privat institution, der har åbent efter kl. 17.

Hele dagen sætter DR og TV Avisen fokus på emnet, og vi vil gerne høre om dine erfaringer. Lav en video med din kommentar eller hvor du viser, hvordan din familie løser problemet, og læg den på DR Nyheders facebookside. Eller brug hashtagget #DRdinstemme.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk