GRAFIK: Stor ulighed i EU-borgernes internetadgang

92 procent af alle danske hjem har adgang til internettet. Det rækker til en delt tredjeplads på EU-plan.

Grafik internetadgang eu (Foto: Grafik: Mie Hvidkjær © DR)

Internet er virkelig allemandseje i EU. Men der er store forskelle internt i unionen, viser en undersøgelse fra Eurobarometer.

Samlet er det i de 27 EU-lande i gennemsnit 72 procent, altså lige under tre fjerdedele af alle husholdninger, der her i 2012 har internetadgang. Det er noget af et løft i forhold til 2006, hvor bare 30 procent af hjemmene i EU havde internet.

Delt tredjeplads til Danmark

Der er ikke nogen af EU-landene, hvor færre end halvdelen af hjemmene har net-adgang. Men derfor er der alligevel enorme forskelle.

Danmark ligger med en andel på 92 procent i den helt øvre ende af skalaen. Også i Sverige er det 92 procent af alle husholdningerne, der kan gå på nettet, mens Luxembourg når op på 93 procent, og Holland ligger allerlængst fremme i feltet med 94 procent.

Skidt, men bedre

I den anden ende af skalaen ligger Rumænien og Grækenland, begge med en andel på 54 procent, og allerdårligst står det til med netadgangen i Bulgarien, hvor kun 51 procent af husholdningerne kan gå online.

Selvom det her ser sløvt ud med net-adgangen er der dog tale om nogle gevaldige spring fremad set i forhold til 2006. Dengang var det 23 procent af grækerne, 17 procent af bulgarerne og bare 14 procent af rumænerne, der havde adgang til at gå på nettet.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk