GRAFIK Togtrafikken ramt af massive sporarbejder hen over sommeren

Sommeren byder på særligt meget sporarbejde. Forvent ekstra transporttid, lyder det fra DSB.

DSB fejrer sommeren med planlagte sporarbejder over hele Danmark. I grafikken kan du se, hvilke strækninger der er ramt af sporarbejde.

Det kan være en god idé at væbne sig med tålmodighed, hvis man skal en tur med toget i løbet af sommeren.

I år er der nemlig særlig mange sporarbejder, der forsinker sommertrafikken over hele landet. Arbejdet består i opgraderinger, vedligehold og nye strækninger.

- Der er særlig mange sporarbejder i år, fordi Banedanmark er i gang med sidste etape af en større plan for fornyelse- og vedligeholdelse af det danske jernbanenet, siger Tony Bispeskov, trafikinformationschef ved DSB.

I grafikken øverst kan du se, hvilke strækninger der bliver ramt af sommerens sporarbejder. Tony Bispeskov regner med, at især sporarbejdet på S-togsnettet kommer til at gå ud over flest passagerer.

Undgå bøvl - tjek rejseplanen inden afgang

- Konsekvenserne er, at nogle tog er aflyst og enkelte steder kører toget slet ikke. Der har vi i stedet indsat busser, men det betyder, at man som passagerer oplever mere bøvl og bruger mere tid på transporten, siger Tony Bispeskov.

Han opfordrer passagerer til at gå ind på DSBs hjemmeside eller tjekke rejseplanen.dk før afrejse for at være bedst muligt opdateret på sporarbejdet, som det er lige nu.

Klik her, hvis du vil læse nærmere om, hvordan det enkelte sporarbejde kommer til at påvirke din togtur.

Sommer er højsæson for sporarbejde

Selvom sporarbejdet er irriterende for passagererne, så er de lagt i skolesommerferien for at genere mindst muligt:

- Vi udfører sporarbejder hele året rundt, men vi forsøger altid at placere dem om natten og i weekenderne, så de generer mindst muligt.

- Men de sporarbejder der kræver lidt længere tid, som ikke kan ordnes over en weekend, dem laver vi over sommeren, da der er færrest passagerer med togene, siger Tony Bispeskov.

Banedanmark gennemfører cirka 1000 sporarbejder årligt, hvoraf 400 af dem generer passagerernes rejseplaner.

Facebook
Twitter