Gratisaviser bliver brændt af på strand

Vognlæs af gratisaviserne 24timer og Dato er de seneste 14 dage blevet brændt af i Amager Strandpark i stedet for at blive smidt i borgernes brevkasser. Sagen er politianmeldt.

Kilovis af dyrt avispapir er gået op i røg i stedet for at blive leveret til læserne. Det afslører dagbladet Information. Arkivfoto. (Foto: cx_ed © Stock.xchng)

Adskillige vognlæs af gratisaviserne 24timer og Dato er i de sidste 14 dage blevet brændt af på stranden i stedet for at blive smidt gennem brevsprækkerne i de københavnske husstande.

Det er dagbladet Information, der kan afsløre, at der hver eneste morgen de seneste 14 dage er kørt mellem en og tre varevogne ind i Amager Strandpark. Her har de losset store partier gratisaviser af ved en bålplads og efterfølgende sat aviserne i brand.

Det rene snyd

Drifts- og udviklingschef i Amager Strandpark I/S, Jesper Schrøder mener, at der er tale om det rene snyd.

- Der er nogen, der bliver betalt for at uddele nogle aviser, som de i stedet tager ud og futter af, siger han til Information.

Både han og Strandparkens informationschef Adrian Salyer grundigt trætte af, at avisuddelerne vælger at sparer benene for turen op og ned ad trapper og havegange, og i stedet lusker dem af i Strandparken.

Noget værre svineri

- Det er noget værre svineri. Nogle gange ligger der et helt bjerg aviser tilbage på stranden, fordi ilden ikke har fået fat i dem. Det værste er, når vinden blæser, for så flyver aviserne rundt på stranden og ender i vandet," siger Adrian Saly.

Noget tyder dog på, at avisafbrændingerne snart får en ende. Natten til fredag overraskede nogle af Strandparkens medarbejdere nemlig to af avisafbrænderne. Og selv om de skyndte sig at stikke af, nåede medarbejderne at tage deres nummerplader, og det er nu givet videre til Bladkompagniet, der står for distributionen af de to gratisaviser.

Politianmeldelse på vej

Ifølge Informations oplysninger skulle en politianmeldelse af de to avisafbrændere være undervejs. Direktørerne for de to gratisaviser, Dato og 24timer, er underrettet om sagen.

Det var i går ikke muligt at få en kommentar fra Bladkompagniets administrerende direktør, Lars Bjørn Høybye.

Facebook
Twitter