Gravid tyrkisk kvindes død undersøges af embedslæge

En 37-årig højgravid kvinde døde i går efter at have henvendt sig til Glostrup Sygehus med smerter og besvær med at få vejret. Hendes tyrkiske familie sidder chokeret tilbage med sorgen. Nu skal embedslægen se på sagen.

Familien Uigun var forsamlet i går i sorg. (Foto: DR © DR)

Embedslægen skal nu undersøge en højgravid tyrkisk kvindes tragiske dødsfald i går.

Den 37-årige kvinde, der skulle have født familiens femte barn i næste uge, henvendte sig på Glostrup Hospital i går formiddags med ubehag, men blev straks efter sendt hjem med besked om, at alt var normalt. Kort tid efter døde hun.

I familien Uiguns lejlighed sidder ægtemanden Recep helt uforstående tilbage. Pårørende er kommet til fra hele landet for at være sammen med ham i sorgen.

Skuffede over sundhedsvæsenet

Da den højgravide Gorsev Uigun vågnede i går, havde hun ondt i hovedet. Hun kastede op og havde svært ved at få vejret, og manden kørte hende afsted til hospitalet.

Familie og venner er vrede og skuffede over sundhedsvæsnet - og Gorsevs onkel, Kemal Poyraz, er sikker på, at sagen var forløbet helt anderledes, hvis Gorsev havde været en dansk kvinde.

Andenklasses mennesker

- Udlændinge får altid forskellig behandling. Det er, lige som om vi er andenklasses mennesker, siger han til TV Avisen.

Den kritik afvises imidlertid af Jens Jørgen Kjer, der er ledende overlæge på Gynækologisk Afdeling på Glostrup Hospital.

- Jeg synes ikke, at man i denne tragiske situation skal begynde at drage etnicitet ind i det. For det kan jeg blankt afvise, siger han til TV Avisen.

Den afdøde kvinde er nu på Retsmedicinsk Institut. Først midt i næste uge vil familien kunne få et endeligt svar på, hvad der egentlig gik galt.

Facebook
Twitter