Gravide kan gratis ombooke flybilletter til Florida på grund af zikavirus

Både Norwegian og SAS tilbyder gratis ombooking til gravide, der har billetter til Florida.

Statens Serum Institut fraråder gravide, eller kvinder der ønsker at blive gravide, unødvendige rejse til visse dele af Florida, hvor der er konstateret zikavirus. (Foto: MARIA HEDEGAARD © Scanpix)

Flyselskaberne Norwegian og SAS tilbyder nu gravide, der ikke ønsker at rejse til Florida, at de gratis kan ombooke deres billetter til en anden destination.

Det sker, efter at 14 personer menes at være blevet smittet med zikavirus af myggebid omkring Miami i den amerikanske stat. Der er tale om et afgrænset område i storbyen Miami, der er ramt af en særlig myggebåren zikavirus.

Norwegian har afgange fra København til to destinationer i Florida - Fort Lauderdale og Orlando - og den udvidede service gælder til begge byer, siger Norwegians informationschef, Daniel Kirchhoff.

Servicen gælder både den gravide, der skal fremvise dokumentation for, at hun er gravid, og eventuelle rejsefæller.

Også hos konkurrenten SAS vil man hjælpe gravide, der har købt billet til Florida.

- Vi tilbyder selvfølgelig refusion på billetter til Miami, og hvis der er gravide, som er bekymrede, så skal de bare kontakte os og booke om eller få pengene refunderet, siger Kathrine Myhren, der er pressevagt hos SAS.

Også hos SAS gælder servicen for både gravide og rejsefæller med billet til - eller også bare med mellemlanding i - Miami. Eneste forudsætning er, at hele billetten er købt gennem selskabet.

Tidligere i dag frarådede Statens Serum Institut gravide og kvinder, der ønsker at blive gravide, at rejse til Miami.

/ritzau/

Facebook
Twitter