Gravide med særlig risiko får vaccine

Gravide i særlig risiko og personer fra 3-års-alderen med visse kroniske sygdomme skal tilbydes H1N1-vaccination. Også nøglepersoner i samfundet får tilbuddet.

(© DR)

Gravide med risiko for komplikationer og personer fra 3-års-alderen med en række kroniske sygdomme skal tilbydes vaccination mod H1N1-influenzaen. Også sundhedspersonale og andre nøglepersoner i samfundet skal have tilbuddet, har Sundhedsstyrelsen besluttet.

Gravide kommer i første omgang kun i betragtning, hvis de lider af lungesygdomme eller visse andre kroniske lidelser. Den målgruppe vil Sundhedsstyrelsen så senere overveje at udvide.

Andre nøglepersoner

De kroniske sygdomme, der kan komme i betragtning for andre end gravide, er følgende: Lungesygdommen KOL, diabetes, hjerte- og karsygdomme og svær overvægt.

Også en række andre nøglepersoner skal tilbydes vaccinen, selv om de ikke er blandt de risikogrupper, som influenzatypen kan ramme særligt hårdt.

Det drejer sig blandt andre om politifolk, redningsfolk, folk i forsvaret, diplomater i udlandet samt ansatte på apoteker og i visse statslige styrelser. Også medarbejdere i DR og TV2 skal tilbydes vaccinen.

Som almindelig influenza

Sundhedsstyrelsen understreger, at H1N1 opfører sig ligesom almindelig influenza og giver et mildt forløb for de fleste, også dem i risikogruppen.

Sundhedsstyrelsen regner med, at 1,1 million danskere bliver vaccineret. Styrelsen har indkøbt i alt 1,5 millioner doser.