Tema Hadprædikanter

Grimhøj Moské giver imam-forslag den kolde skulder

I Grimhøj Moskéen efterlyser man flere detaljer omkring politikernes imam-stramninger, men opfordrer til ikke at gå på kompromis med ytringsfriheden.

Oussama El-Saadi mener ikke, at politikernes nye forslag kommer til at påvirke Grimhøj Moskéen - man respekterer nemlig allerede de danske værdier. (Foto: Anders Holm Nielsen Web og Mobil)

Det kan være en glidebane, hvis man begynder at kriminalisere visse ytringer, for at komme hadprædikanter til livs, lyder det fra Oussama El-Saadi, der er formand for Grimhøj Moskéen.

- Vi er bange for, at hvis vi ser dybere på de her ting, så kan det komme til at ødelægge rettigheder og ytringsfrihed.

- Vi er i tvivl om, det kun er nogen, der har ret til ytringsfrihed. Der mangler en forklaring på, hvordan man definerer ytringsfriheden – er det kun til jer, os eller dem med blå øjne, siger han.

Partilederne var i dag samlet på Christiansborg for at diskutere, hvad man kan stille op med imamer, der prædiker had i danske moskéer. Men i Grimhøj Moskéen vil man se flere detaljer i forslagene, før man tager endelig stilling.

- Jeg vil ikke sige, det er forkert eller godt, men vi mangler mere forståelse for, hvad de mener. Vi lytter også til jurister og forskere, og der er ting, der ikke er realistiske.

Synes du det er en overreaktion fra de danske politikeres side?

- Det synes jeg, for det er en reaktion på en dokumentarfilm, som vi flere gange har bevist er manipuleret.

Hvis de her forslag bliver til lov, kommer det så til at ændre den måde, I praktiserer på?

- Nej, vi bruger vores rettigheder og religionsfrihed. Vi respekterer de danske værdier, så det betyder ikke noget. Vi tror ikke, at vores imamer eller bestyrelse har tænkt på at bryde loven. Vi er en del af det her land, men alle kan lave fejl, og sker der fejl har vi en debat, hvor vi snakker sammen og løser problemet.