For grimt: Bjarke Ingels’ hovedkvarter afvist – men nu er der måske alligevel en chance

Stjernearkitekt fik afslag på nyt hovedkontor i København blandt andet af ’æstetiske’ grunde.

Måske er der igen mulighed for, at BIG får lov til at opføre denne bygning. Enhedslisten er åbne for at give grønt lys. (Foto: BIG)

”Ikke æstetisk tilfredsstillende”.

Det var et barskt afslag, som æstetikeren og arkitekten Bjarke Ingels tidligere på ugen fik af Københavns Kommunes Teknik- og Miljøudvalg.

Men nu er der måske alligevel håb for hans planer om at bygge et 27 meter højt hovedkvarter for Bjarke Ingels Group på Sundmolen i Københavns Nordhavn.

For mens blandt andre Konservatives Jakob Næsager fæstnede sig ved, at han fandt betonbyggeriet ”sjældent grimt”, lagde Enhedslisten mere vægt på miljøet i afslaget.

(Arkivfoto) Ninna Hedeager Olsen fra Enhedslisten vil se mildere på BIG's ansøgning. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Og efter et møde i dag er der nu mere positive toner.

- Jeg er glad for at høre, at BIG i dag har mødtes med Teknik- og Miljøforvaltning og har haft et konstruktivt møde, hvor klimavenligheden af byggeriet blandt andet er blevet vendt. På den baggrund glæder jeg mig til at se, hvad vi bliver præsenteret for næste gang. Og jeg er også kun glad for at høre, at BIG har stort fokus på grønne løsninger, siger Enhedslistens teknik- og miljøborgmester, Ninna Hedeager Olsen.

Da BIG-bygningen blev nedstemt i udvalget med seks stemmer mod fem, er der dermed mulighed for at der alligevel kan komme en godkendelse.

En bygning i glas og beton

Hovedkvarteret vil nemlig ifølge BIG blive særdeles klimavenligt og bæredygtigt. Det siger Bjarke Ingels til Politiken.

Faktisk så bæredygtig, at det lever op til kravene for at få et guld-certifikat af brancheorganisationen Green Building Council Denmark, der arbejder for at udbrede bæredygtighed i byggebranchen.

Skuffet over firkantet udtryk

I lokalplanen, som politikerne i København stemte om, var der ikke den slags detaljer. Der stod blot, at det ville blive et byggeri i glas og beton.

Radikale Venstre vendte tommelfingeren ned til byggeriet både på grund af miljøet og bygningens udtryk. Men det er muligt, at partiet ombestemmer sig.

- Jeg er glad for, at der er indtænkt mere miljøvenlige elementer, end der umiddelbart fremgik. Det er interessante oplysninger, så det må vi forholde os til, når sagen kommer op i udvalget igen, siger gruppeformand Mette Annelie Rasmussen.

Hun er dog stadig lidt skuffet over bygningens meget firkantede betonudtryk.

- En bygning fra BIG plejer jo at være et superinteressant vartegn, så derfor havde vi da håbet, at der ville være lidt mere schwung i det, de ville lave.

Facebook
Twitter