Grise og kalve, der bliver skudt får danskerne op af stolen

En ny kampagnefilm om det danske landbrug bag facaden er blevet set næsten 800.000 gange og har bragt følelserne i kog.

En ny kampagnefilm mod landbrugets slagtemetoder florerer på Facebook og har skabt stor debat. (Foto: ERIK JEPSEN © Scanpix)

Kyllinger hvis knogler er så svage, at de ikke kan stå op, grise der ikke bliver bedøvet ordentligt og små kalve, der bliver skudt. Det er bare noget af det, der ifølge en ny kampagnefilm finder sted i det danske landbrug.

Kampagnefilmen, som Anima - Danmarks Aktive Forening For Dyrs Rettigheder, står bag, er indtil videre blevet set næsten 800.000 gange og har bragt følelserne i kog.

I Aftenshowet på DR1 i aften tog folkene bag videoen og landbruget debatten. Og uenighederne var til at høre allerede ved første spørgsmål, der spurgte ind til, hvordan henholdsvis direktør i Anima, Joh Vinding, og direktør for Bæredygtigt Landbrug, Hans Aarestrup, hver især ville betegne kampagnevideoen.

Se hele Anima´s kampagnevideo nedenfor.

Mød Dit Kød

AFSLØRING: SÅDAN PRODUCERES KØD I DANMARK (DEL!)Er du vokset op med ideen om at Danmark har verdens bedste dyrevelfærd?I den spritnye film Mød Dit Kød kan du komme med bag kulisserne i den danske kødindustri og se hvordan dyrene lever, før de ender i køledisken. De fleste danskere er modstandere af dyremishandling - men kun de færreste kender den virkelige historie om landbrugsdyrenes liv.Har filmen givet dig lyst til at spise mindre kød, så bestil vores populære gratis-magasin Grøn Inspiration.Bestil det her: www.anima.dk/inspirationDu kan læse mere om filmen og finde dokumentation på de facts der bliver bragt her: www.anima.dk/mdkPs. Vi skal advare om stærke billeder.

Opslået af Anima på 9. marts 2016

- Den her video viser en helt almindelig dagligdag i det danske landbrug, lød det fra Joh Vinding, mens var af en noget af overbevisning.

- Den er misvisende. Jeg har gået rundt ude i det danske landbrug i 25 år og har ikke set noget, der ligner sådan en horrorfilm, sagde Hans Aarestrup.

Han fremhævede i øvrigt, at han mener, at metoderne i de danske slagtestalde er ok og statskontrolleret.

- Vi har brugt meget tid på at forske i, hvordan man gør det mindst muligt stressende for dyrene, sagde han.

Ifølge Joh Vinding er metoderne i de danske slagtestalde samlebåndsarbejde,

- Det er dyr, levende følende dyr, der bliver aflivet på en forkert måde, og det accepterer man simpelthen i økonomiens tegn, sagde Joh Vinding, der mener, at landbruget bør have langt færre dyr og folk skal spise meget mindre kød.