Grønland går til kommunalvalg på tirsdag

På tirsdag afgøres fremtiden for kommunalpolitikerne i Grønlands 18 kommuner. Den dag er der kommunalvalg i landet, og i alt 620 kandidater stiller op.

På tirsdag afgøres fremtiden for kommunalpolitikerne i Grønlands18 kommuner. Den dag er der kommunalvalg i landet, og i alt 620kandidater stiller op.

Valgkampen har været præget af lokale temaer som f.eks.forholdene for de ældre, kvaliteten i folkeskolen samterhvervsforholdene. Og i hovedstaden Nuuk er byens borgmester,Agnethe Davidsen fra det socialdemokratiske Siumut, blandt andetgået til valg på, at byens havne- og lufthavnsforhold bliverbedre.

Demokraterne spås godt valg i Nuuk

For første gang stiller det borgerlige parti Demokraterne op tilkommunalvalget. Partiet har mønstret kandidater i ti kommuner ogventes især at få et godt valg i hovedstaden. Demokraterne er dedanske vælgeres foretrukne parti, og ved folketingsvalget i februarfik Demokraterne 33,8 pct. af stemmerne i kommunen.

Ved kommunalvalget i april 2001 gik 37.912 vælgere tilstemmeurnerne. Siumut blev dengang valgets sejrherre med 44,1 pct.af stemmerne, mens det borgerlige Atassut fik knap 24,5 pct. og detvenstreorienterede Inuit Ataqatigiit 20,3 pct.

Kommunerne dækker geografisk store områder med små indbyggertal.Hovedstaden Nuuk dækker f.eks. over et område, der er dobbelt såstort som Danmark.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter