Grønlands politi: Fire personer savnes efter oversvømmelse

11 bygninger er skyllet i havet efter jordskælv, der ramte Vestgrønland lørdag aften lokal tid.

- Fire personer savnes efter oversvømmelser i bygden Nuugaatsiaq.

Det siger politimester Bjørn Tegner Bay fra Grønlands Politi på et pressemøde i Nuuk.

Der bor 101 personer i bygden Nuugaatsiaq og politiet fortæller, at 78 er blevet evakueret indtil videre.

Politiet kan ikke bekræfte forlydender om, at der er omkomne.

- Der er en difference fra de 101 til de 78, og jeg frygter ikke, at de alle er savnede. Men vi skal jo have fundet ud af, hvor de er. Nogen kan være ude at fiske eller på ferie i udlandet, som vi ikke har hørt om, siger Bjørn Tegner Bay.

Politimesteren fortæller samtidig, at 11 bygninger er skyllet i havet på grund af vandstigningen efter jordskælvet. De fire savnede skulle bo i en af bygningerne, der er skyllet i havet.

To af de evakuerede er voldsomt tilskadekomne, mens yderligere syv er lettere tilskadekomne, sagde politimesteren på pressemødet.

Bygden Nuugaatsiaq er desuden uden strøm efter tsunamien.

På kortet herunder er bygden Nuugaatsiaq markeret.

Et område i den vestlige del af Grønland blev lørdag aften lokal tid ramt af et jordskælv. Det skete omkring 30 kilometer nord for bygden Nuugaatsiaq.

Jordskælvet førte til store oversvømmelser i bygden Nuugaatsiaq og store bølger i Uummannaq og Illorsuit.

Beredskabsmyndigheder gik derfor i gang med at evakuere de omkring 100 beboere i Nuugaatsiaq til den større by Uummannaq. Her bor ca. over 1.200 mennesker.

- Frygtelig naturkatastrofe i Nuugaatsiaq. Talt med formand for Naalakkersuisut Kim Kielsen for at udtrykke sympati og blive opdateret, skrev statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Twitter her til formiddag.

Grønlandsk politi opfordrede tidligere folk i fjordsystemerne omkring Uummannaq til at søge op i terrænet og holde sig fra kystlinjen.

Søndag morgen var meldingen, at befolkningen kan vende tilbage til deres boliger. Men lyder sirenen, skal man søge op igen.