Grønlandsk folketingsmedlem ekskluderet fra sit parti

Aleqa Hammond fortsætter som løsgænger i Folketinget.

Aleqa Hammond fortsætter som løsgænger i Folketinget. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Den grønlandske folketingspolitiker Aleqa Hammond er ekskluderet fra partiet Siumut.

Det bekræfter partisekretær Mikael Petersen overfor dr.dk, efter ledelsen i partiet holdt møde tidligere i dag.

Aleqa Hammond fortsætter i Folketinget som løsgænger.

- Siumut kan ikke længere stå bag hende som folketingsmedlem, så hun fik muligheden for enten at gå fra partiet eller trække sig som folketingsmedlem og lade en suppleant komme ind, siger Mikael Petersen.

Eksklusionen kommer som konsekvens af, at det i Ekstra Bladet er kommet frem, at Aleqa Hammond har brugt 12.983 kroner på et kreditkort, hun har fået udleveret fra Folketinget. Et kort, der ellers kun må bruges til at betale udgifter som for eksempel transport på tjenesterejser.

Ifølge hovedpersonen har det dog handlet om en nødsituation, fordi hendes eget kort var blevet misbrugt. Men den forklaring er ikke faldet i god jord i partiet.

- Hun har brugt kortet til eget brug, og det kan vi ikke acceptere. Vi har forsøgt at hjælpe hende før, for Siumut har haft store problemer på grund af hendes opførsel som formand for Landsstyret, og nu denne her sag. Derfor skal der ryddes op, siger Mikael Petersen.

Efter aftale med Folketingets Administration vil de knap 13.000 kroner blive tilbageholdt i Aleqa Hammonds løn.

Det er ikke mere end halvandet år siden, at Aleqa Hammond måtte trække sig som regeringsleder, da et revisionsudvalg slog fast, at hun havde brugt over 200.000 af selvstyrets penge til private udgifter.

Facebook
Twitter