Grønne virksomheder flytter til Danmark

Der er kommet næsten 1300 grønne job til Danmark sidste år, viser ny evaluering.

Handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr er begejstret for, at udenlandske virksomheder har skabt næsten 1300 job i Danmark.

Takket være især grønne job lykkedes det sidste år Udenrigsministeriet at hive næsten 1300 job til Danmark, viser en evaluering fra revisionsfirmaet KPMG.

Helt præcist skabte udenlandske virksomheder 1296 job i Danmark sidste år, og hvis man regner sidegevinsterne med i form af eksempelvis øget behov for rengøring og byggeri, så svarer det samlet set til 2151 nye job.

Informations- og bioteknologi

Ifølge Udenrigsministeriets særlige investeringsenhed, Invest in Denmark, er det en stigning på 49 procent i forhold til året før.

Udover de grønne job, der tegner sig for næsten en tredjedel af de nye job, så er det også lykkedes at trække virksomheder til landet, der beskæftiger sig med informations- og bioteknologi.

- I en tid, hvor det generelt er svært at tiltrække udenlandske investeringer til Danmark, er det meget glædeligt at se, at den målrettede indsats for at tiltrække udenlandske virksomheder til Danmark gør en forskel, siger handels- og investeringsminister Pia Olsen Dyhr.

/Ritzau/