Grum snetirsdag i vente

Sne og blæst generer trafikanter og dyr i dag - men på tirsdag risikerer vi et endnu værre snevejr, spår DRs meteorolog.

Tag skiene på eller bered dig på at falde. Store snetirsdag byder på storm og masser af hvidt nedbør. (Foto: DR Update © DR)

Biler kører fast, og danskere vil blive fanget i deres hus eller lejlighed.

Sådan ser prognosen ud for store snetirsdag i overmorgen.

- Det bliver er regulær snestorm, og hele landet er i risikozonen, fortæller DRs meteorolog Jesper Theilgaard.

Ubehagelig storm

I morgen kommer der også snebyger og vind, især den sydlige del af landet bliver ramt. Men der er tale om stilhed før storm.

- Det bliver en rigtig ubehagelig snestorm, der kan ødelægge meget for trafikken. Og har man planer tirsdag eller onsdag, bør man tage dem op til revision, fortæller meteorologen.

En snestorm betyder, at der falder mindst ti centimeter sne, og at det blæser mere end ti meter i sekundet.

Tag alle forholdsregler

- Det blæser og det fyger. Vejene blæser til, og man kan ikke se en hånd for sig. Man skal tage alle de forholdsregler, man kan. Kør kun ud, hvis det er absolut nødvendigt. Kør med vinterdæk, hav skovl med i bilen og også gerne varm kaffe og tæpper. Det er en af de situationer, hvor man bare skal blive hjemme, siger Jesper Theilgaard.

Snestormen passerer tirsdag aften, men bagefter kommer der meget blæst fra nord. Det betyder snefygning og minus 10-15 grader natten til onsdag.

En af de værste dage

Det er længe siden, vi har en vinter så hård som den, vi mærker nu. Theilgaard mener, at vi skal tilbage til ´95-´96 eller måske helt tilbage til ´87-´88, for at finde en lignende vinter.

- Alle har mærket vinteren på deres egen krop, siger han og fortæller at store snetirsdag kan blive en af de værste dage i år.

- Det ser ubehageligt ud. Det hører til en af de slemme dage, siger han.