Grundejerforening indfører hilsepligt

I kvarteret omkring Vestre Skole i Viborg hilser man pænt på naboen, når man går tur. Det har man nemlig pligt til, efter den lokale grundejerforening har indført hilsepligt.

Du skal hilse pænt på naboen, når du går tur - i hvert fald hvis du bor i kvarteret omkring Vestre Skole i Viborg. (Foto: © Bjarke Ørsted, Scanpix)

Hils pænt - eller der vanker!

Det er fremover reglen i kvarteret omkring Vestre Skole i Viborg. Her har den lokale grundejerforening nemlig indført hilsepligt. Det skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Som i en landsby

Forslaget blev stillet på grundejerforeningens generalforsamling for nylig og blev vedtaget enstemmigt.

- Jeg synes, det er et glimrende forslag! Vores kvarter er med knap 250 hustande på størrelse med en lille landsby. Og i en landsby er det jo helt naturligt, at man hilser på dem, man møder på sin vej, siger Ole Jespersen, som er formand for grundejerforeningen, til Viborg Stifts Folkeblad.

Gælder kun for fodgængere

Hilsepligten gælder fra 1. november, og for en sikkerheds skyld har foreningen defineret, hvad det betyder at hilse pænt. Som minimum skal man nikke venligt, når man passerer hinanden i kvarteret. Et hej eller dav er ikke obligatorisk, men vil dog blive værdsat.

Men det er ikke alle i kvarteret, der forventes at hilse.

- Indtil videre gælder hilsepligten kun for fodgængere. Vi foretrækker nemlig, at cyklister og bilister koncentrerer sig om trafikken frem for at hilse, siger Ole Jespersen.

Grundejerforeningen har ikke taget stilling til, hvad der skal ske med folk, der ikke overholder hilsepligten.