Tema Ubådssagen

Grundlovsforhør af drabssigtet ubådsejer fortsætter bag lukkede døre

Ubådsejeren Peter Madsen ønskede selv at afgive forklaring, mens pressen var til stede.

Ubådskaptajn Peter Madsen blev i går sigtet for drab på en 30-årig svensk kvinde. (Foto: BAX LINDHARDT © Scanpix)

Dommeren har lukket dørene ved grundlovsforhøret af den drabssigtede ubådsejer Peter Madsen.

Han er sigtet for på ukendt måde at have dræbt en 30-årig kvindelig svensk journalist på et tidspunkt efter klokken 19 torsdag.

Anklageren begærede ved grundlovsforhøret lukkede døre, blandt andet på grund af den videre efterforskning, oplyser DR’s retskorrespondent, Trine Maria Ilsøe. Men også fordi, at der er kommet oplysninger frem ved afhøringen af Peter Madsen, der kan virke krænkende for den dræbtes pårørende.

Peter Madsen sagde selv i retten, at han ønsker at afgive forklaring for åbne døre.

DR, TV 2, Ritzau og Ekstra Bladet protesterede over dørlukningen uden held.

Peter Madsen har tidligere oplyst, at han satte sin passager af torsdag aften cirka klokken 22.30 ud for Restaurant Halvandet på Refshaleøen. Der er dog ingen, der har set den 30-årige svensker, siden hun steg om bord på ubåden tidligere torsdag.

Ubåden sank i går, og Peter Madsen blev reddet i land, men der var ingen spor af kvinden.

Den kvindelige freelancejournalist var om bord på ubåden for at lave en historie om Peter Madsen og ubådsprojektet.

Den 46-årige opfinder sejlede torsdag klokken 19 ud i ubåden fra Refshaleøen sammen med journalisten på en prøvetur. Fredag klokken 02.30 tog journalistens kæreste kontakt til myndighederne, da hun ikke var vendt tilbage.

Tidligt fredag morgen startede eftersøgningen af ubåden Nautilus. Der blev etableret kontakt til Peter Madsen, der fredag klokken 11 blev reddet af en privat motorbåd, da Nautilus begyndte at synke.

Der var ingen spor af kvinden.

Københavns Politi har på Twitter oplyst, at man har indledt bjærgningen af ubåden klokken 10 lørdag formiddag.

FAKTA om Nautilus

  • Ubåden UC3 Nautilus blev bygget som et hobbyprojekt af en gruppe ubådsentusiaster med den danske opfinder i spidsen. Det tog tre år at færdiggøre fartøjet.
  • 3. maj 2008 blev Nautilus søsat i Københavns Havn.
  • Ubåden er en af verdens største hjemmebyggede eksemplarer og er den tredje ubåd, som den danske opfinder har designet.
  • Nautilus er næsten halv størrelse af den danske flådes ubåde af Tumleren-klassen. Den drives dieselelektrisk.
  • Ubåden kan i teorien dykke til en dybde på 470 meter. Det er den dybde, hvor skroget ifølge beregninger kan forventes at bryde sammen på grund af vandtrykket.
  • I 2010 skete der en batterieksplosion i maskinrummet. Flere batterier blev beskadiget. I 2011 blev ubåden taget på land og har gennemgået en omfattende renovering.