Grundlovsforhør i svindelsagen i morgen

Den svindelsigtede Anna Britta Troelsgaard Nielsen skal fremstilles i grundlovsforhør i morgen formiddag.

Britta Nielsen i retten i Johannesburg i går, hvor hun fik lov til at rejse ud af Sydafrika mod at lade sig følge af betjente til Danmark. (Foto: © Phill Magakoe, Scanpix)

Den svindelmistænkte Britta Nielsen bliver fremstillet i grundlovsforhør i morgen klokken 10 i Retten på Frederiksberg. Her skal en dommer afgøre, om hun skal varetægtsfængsles.

Det oplyser Bagmandspolitiet (SØIK) på Twitter.

Det vides endnu ikke, om grundlovsforhøret kommer til at ske for åbne eller lukkede døre.

Den hælerisigtede mand, som er medsigtet, bliver også fremstillet i grundlovsforhør i morgen. Det sker umiddelbart efter Britta Nielsen.

Ifølge hans forsvarsadvokat Henrik Dupont Jørgensen nægter manden sig skyldig, og advokaten ønsker heller ikke at oplyse, hvad sigtelsen mod hans klient præcist lyder på.

- Jeg har lige talt kort med ham, og han så udhvilet og frisk ud, siger Henrik Dupont Jørgensen.

- Han nægter sig skyldig. Vi har ikke diskuteret det i detaljer, men han kan have handlet i god tro i forhold til, hvor de penge, han modtog fra Britta Nielsen, kom fra, siger Henrik Dupont Jørgensen.

Landede tidligere i dag

Britta Nielsen og den hælerisigtede mand landede i Københavns Lufthavn kort før klokken 13 i dag. Her blev de anholdt og ført til en politistation på Teglholmen.

Den hælerisigtede mand, som er beskyttet af navneforbud, fik ligesom Britta Nielsen lov til at rejse ud af Sydafrika i går. Her blev de begge to fremstillet i et retsmøde, og der blev indgået aftale om, at de begge ville lade sig følge af betjente til Danmark.

Britta Nielsen blev anholdt mandag, og manden blev anholdt knap en uge før. Dermed er det gået meget hurtigt med at få de to sigtede til Danmark, da udlevering af mistænkte fra andre lande normalt er en langsommelig proces.

Britta Nielsens sydafrikanske forsvarsadvokat fortæller til DR, at hun efter retsmødet i går kørte til en domstol en times kørsel fra retssalen i følgeskab med politiet.

Her skulle den medsigtede mand for retten, og Britta Nielsen sad og ventede på, at hans retsmøde var overstået.

- Derefter kørte de sammen til lufthavnen. Her fik de en god frokost og ventede i et venterum, indtil de fløj til Doha, hvor de mellemlandede, fortæller forsvarsadvokat Piet Du Plessis.

Britta Nielsen er sigtet at have franarret Socialstyrelsen og Børne- og Socialministeriet mindst 111 millioner kroner i tilskudsmidler.

Manden er sigtet for hæleri af særlig grov beskaffenhed ved at have modtaget værdier for mindst 3,6 millioner kroner i form af penge og jordlodder med ejendomme fra Britta Nielsen.

To kvinder er også sigtet for hæleri i sagen.