Gud skal ned på jorden

Gud skal ikke længere være den almægtige i det høje. Han skal ned på jorden og være en samtalepartner. Det skal bønnerne i kirken afspejle, derfor er en arbejdsgruppe ved at skrive dem om.

Gud skal være den, der slår følge med folk - ikke bare ham i det høje.

Gud skal ned på jorden og være en letforståelig samtalepartner, der lytter til både vrede og tvivl.

Det mener en arbejdsgruppe med teologer og sprogfolk, som Folkekirkens Teologisk-Pædagogiske Center har sat til at foreslå nye bønner.

Skal fange folks interesse

Bønnerne skal bruges til alle årets helligdage og kirkelige højtider på linje med de bønner, der er i salmebogen. Men der vil også være en stor samling bønner, der skal bruges til danskernes hverdagsliv.

Leder af projektet sognepræst Jørgen Demant fra Lyngby siger til Kristeligt Dagblad, at de nye bønner er et nødvendigt skridt for Folkekirken, hvis den vil komme den stigende interesse for det religiøse sprog i møde.

- For få år tilbage var det forbeholdt de særligt fromme at bede. Nu er det igen blevet legalt i brede kredse at finde frem til et religiøst sprog, siger Jørgen Demant til avisen.

Gud er ikke længere den samme

De nye bønner skal også afspejle, at Gud ikke længere er den samme som han var før i tiden.

- Vi kan ikke længere associere til en fjern og overnaturlig Gud. Gud skal ned på jorden som en samtalepartner, siger Jørgen Demant.

Sognepræst Kirsten Jørgensen fra Kerteminde er enig i, at det kirkelige sprog hele tiden må forny sig for at kunne sige det samme.

- Og vi er enige om, at Gud snarere skal være den, der slår følge med folk, end den almægtige Gud, siger Kirsten Jørgensen.

Indtil videre har hun og de seks andre kun forfattet to nye bønner. Resten er færdige om to år.

Facebook
Twitter