GUIDE Få overblik over dine børns vaccinationer

Ved du, hvilke sygdomme dine børn er vaccineret mod? Du kan tjekke det med få klik med musen.

Har dit barn fået alle børnevaccinationer? Ifølge formanden for de praktiserende læger, Bruno Melgaard Jensen, er det ikke alle, der husker at følge vaccinationsprogrammet. (Foto: colourbox.com © Flere børn bør MFR vaccineres)

Er dine børn vaccineret mod mæslinger, røde hunde og fåresyge?

Det anbefaler Statens Serum Institut, at de bliver. Første stik med den såkaldte MFR-vaccine skal gives, når børnene er 15 måneder gamle, og derefter skal børnene stikkes igen, når de er fire år gamle.

Ifølge formanden for de praktiserende læger i PLO, Bruno Melgaard Jensen, er det dog ikke alle forældre, der har det fulde overblik over børnenes vaccinationer.

Har du heller ikke helt styr på, hvilke stik dine børn har fået, så kan du tjekke det med få klik med musen og dit NemID i hånden.

Det er nemlig muligt at tjekke vaccinationer på det fælles medicinkort. Det kan finde her.

Her er fremgangsmåden

1. Gå ind på www.fmk-online.dk.

2. Klik på den grønne knap 'Fortsæt til NemLog-in'.

3. Log på med NemID.

4. Nu er du logget på det fælles medicinkort. I menuen 'Vælg medicinkort' kan du vælge at se oplysninger for dig selv eller dit barn.

Ikke alle stik fremgår

Der er dog det forbehold, at oplysninger om forældremyndighed først blev en del af CPR-registret i 2004. Forældre kan derfor ikke se oplysninger for de af deres børn, der er født før 28. maj 2004, oplyser Statens Serum Institut.

Bemærk desuden, at det kun er vaccinationer givet efter 1996, der er registreret på medicinkortet. Man kan altså godt have fået vaccinationer, som ikke er registreret i det fælles medicinkort.

Du kan selv registrere vaccinationer på medicinkortet, som er givet før 1996. Du kan også registrere for eksempel rejsevaccinationer, som ikke fremgår.

Fra november i år har lægerne pligt til at indberette vaccinationer til systemet. Er du i tvivl, om dine børn mangler en vaccination, kan du også kontakte din egen læge.

https://www.youtube.com/watch?v=OqQk7kLuaK4&rel=0