Guide: Undgå svindel med brugte biler

Forhandlere holder i kø og dytter med brugte biler, hvor der er snydt med kilometertælleren. dr.dk bringer en guide til, hvordan du undgår at blive snydt.

Forhandlere holder i kø og dytter med brugte biler, hvor der er snydt med kilometertælleren. Flere sælgere spoler tælleren tilbage, så det ser ud som om, bilen har kørt færre kilometer, end den har. Så kan de nemlig tage en højere pris for bilen. Det viser en undersøgelse, som DR tidligere har omtalt, hvor ti procent af bilerne var spolet tilbage.

Man kan ikke se på bilen, at der er snydt, men man kan afsløre svindlen med simple værktøjer. DR Nyheder bringer her en guide.

App og hjemmesider

Brugte biler har ofte været til syn. Når biler synes, så noterer værkstedet, hvor langt bilen har kørt, og det tal sender de videre til Trafikstyrelsen, sammen med resten af synsrapporten.

Hvorfor er det smart?

Jo, hvis det tal, som Trafikstyrelsen har noteret ved sidste syn, er højere end det tal, som står på bilens kilometertæller, så er der svindlet. Det kan også være mistænkeligt, hvis bilen har kørt mange kilometer ved sidste syn, men tilsyneladende næsten ikke har kørt siden synet.

Men jeg gider ikke ringe til Trafikstyrelsen….

Så er det heldigt, at der er flere hjemmesider og et app, som kan slå tallene op for dig.

Du slår nummerpladen op på www.autouncle.dk eller www.bilviden.dk, så finder hjemmesiderne frem til synsrapporten for dig; og derved også kilometertallet.

Der er også udviklet et app til iPhones, som kan det samme – så kan du have alle synsrapporter på alle biler med i lommen. App'en er gratis og hedder nummerpladetjek.

Øv, ikke til Android?

Jo, siger udvikleren, det er på vej.

Facebook
Twitter