Guld i raslebøsserne: Kræftens Bekæmpelse indsamler 33 millioner kroner

Fremgang at spore efter et par år med aftagende indtjening i indsamlingen.

Tina Christiansen (th.) og hendes to sønner er ude med indsamlingsbøsserne i Hjørring. (© (c) DR)

Mere end 26.000 indsamlere har i dag stemt dørklokke for Kræftens Bekæmpelse.

- Det er helt fantastisk, vi er dybt taknemmelige over, at så mange har bidraget i dag, siger Jesper Fisker, der er direktør for Kræftens Bekæmpelse.

Foreløbigt er indholdet af raslebøsserne opgjort til 33 millioner kroner, hvilket er en fremgang på 600.000 kroner i forhold til sidste år.

Samtidig kan Kræftens Bekæmpelse glæde sig over en fremgang på cirka 1.000 flere frivillige indsamlere.

Handler om at kunne give tilbage

For Tina Christensen er indsamlingen blevet en fast familietradition, efter hun sidste år gennemgik behandling for brystkræft:

- Det ligger mig meget nært at give igen, for jeg føler også, at vi samler ind til, at jeg og andre i samme båd har kunnet få behandling, fortæller social- og sundhedshjælperen fra Hjørring.

Hun er i dag rask og samlede ind sammen med sin mand og tre børn iført en hvid vimpel, hvor det fremgik, hvorfor hun valgte at samle ind:

"Fordi at jeg stadig er her" lyder begrundelsen på Tina Christiansens vimpel. (© (c) DR)

Nedadgående kurve peger nu opad

Med dagens resultat tyder det på, at Kræftens Bekæmpelse får samlet flere penge ind efter et par år med en lille nedgang.

Indsamlingsresultatet plejer nemlig at stige i omegnen af en million fra den første optælling til det endelige resultat ligger fast.

Dermed er det ikke utænkeligt, at 33 millioner kroner i år overgår resultatet på 33,5 millioner fra sidste år.

Rekorden for organisationens landsindsamling på 37,4 millioner kroner blev sat i 2016, hvor omkring 28.000 indsamlere hjalp til.

Kræftens Bekæmpelse anvender 62 procent af indsamlingsbeløbet til kræftforskning, 19 procent til patienstøttesamarbejde, 16 til oplysning og forebyggelse samt 3 procent til administration.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter