Guldhorns-tyveri var bestillingsarbejde

I morges blev der taget hul på endnu et kapitel i historien om guldhornene, der i september blev stjålet fra Kongernes Jelling. Den 22-årige mand, der har tilstået, fortæller, at tyveriet var bestillingsarbejde.

I dag begyndte retssagen om guldhornene, der i september blev stjålet fra Kongernes Jelling. (Foto: DR)

I morges blev der taget hul på endnu et kapitel i historien om guldhornene, der i september blev stjålet fra Kongernes Jelling.

Retssagen begyndte klokken ni og tre personer står anklaget i sagen. Den ene, en 22-årig mand har tilstået, men hans mor og en anden 25-årig mand, der er anklaget, nægter sig skyldige.

Den 22-årige og hans mor, der er i midten af 40'erne har afgivet forklaring i retten i Fredericia.

Skulle betale gæld

Den 22-årige fortæller, at tyveriet var bestillingsarbejde, fordi han skyldte 25.000 til en bagmand. Det var bagmandens ide at stjæle guldhornene.

Under retsmødet holdt den 22-årige en stor del af tiden sin mor i hånden. Han forsøgte også hele tiden at holde moren og sin 25-årige kammerat ude af sagen.

Hans forklaring bliver dog belastet af, at politiet har fundet to hjemmelavede huer, der blev brugt i forbindelse med indbruddet. På den ene er der fundet DNA fra den 22-årige og på den anden DNA fra den 25-årige, som ikke er blevet afhørt endnu.

Kvinden ville have afleveret hornene

Guldhornene blev fundet på den 46-årige kvindes loft.

Hun fortalte i retten, at da hun fandt ud af, at det var stjålne genstande, bad hun sønnen om at lade dem blive liggende på loftet, så ville hun sørge for, at de blev overdraget til politiet. Det nåede hun dog ikke, før politiet selv fandt dem.

Der falder dom i sagen senere i dag.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter