Guldsjakal og hunde står bag flere anmeldte angreb end ulve

Naturstyrelsen kan kun bekræfte hver fjerde melding om ulveangreb.

Konservator Mikkel Høegh Post fra Statens Naturhistoriske Museum undersøger den ulv, der blev skudt og dræbt i Vestjylland den 16. april i år. (Foto: © Torben Christensen /Scanpix, Tycho Gregers)

Kun hver fjerde gang, at Naturstyrelsen bliver tilkaldt til et mistænkt ulveangreb på husdyr, kan det bekræftes, at det rent faktisk er en ulv, der står bag angrebet.

Det skriver Nordjyske Stiftstidende, som baserer tallene på en opgørelse fra Miljøstyrelsen over aktiviteten på området i 2017.

Ifølge opgørelsen blev Naturstyrelsens ulvekonsulenter sidste år tilkaldt 95 gange til situationer, hvor der var mistanke om ulveangreb på husdyrhold.

24 gange kunne mistanken bekræftes via obduktion eller DNA-analyse af spyt kunnet bekræfte mistanken.

I 23 tilfælde var der tale om angreb fra en guldsjakal, der er en del af hundefamilien. I resten af tilfældene var der tale om angreb fra en hund, eller at husdyrene var døde af sig selv.

I 10 tilfælde kunne dødsårsagen ikke afdækkes.

Opgørelsen fra Naturstyrelsen noterer sig også, at de hegn, der er sat op for at beskytte mod ulve flere steder, ikke har virket. Der har været problemer med fejlmonterede hegn, og de kan også være blevet ødelagt af andre dyr.

- Seks angreb fandt sted inden for Naturstyrelsens ulvesikrede hegn, skriver Miljøstyrelsen ifølge Nordjyske.

/ritzau/