Guldsmed risikerer politianmeldelse for YouTube-klip

En guldsmed fra Århus risikerer at blive meldt til politiet for at have lagt et videoklip med et voldeligt røveri mod sin forretning ud på internetsiden YouTube.

En guldsmed fra Århus risikerer at blive meldt til politiet for at have lagt et voldeligt røveri mod sin forretning ud på internetsiden YouTube. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

På videoen bliver guldsmed Preben Randløvs hustru tildelt flere knytnæveslag.

Sagen minder om internetbutikken Coolshop.dk's offentliggørelse af en overvågningsvideo med en tyv optaget på fersk gerning under et indbrud i Nørresundby.

Datatilsynet anmeldte Coolshops medejer Jacob Risgård til politiet, og Nordjyske Stiftstidende skriver, at Nordjyllands Politi nu har rejst sigtelse mod Jacob Risgård for overtrædelse af persondataloven med en strafferamme, der spænder fra en bøde til fire måneders fængsel for krænkelse af indbrudstyven, der ikke havde sagt ja til at blive foreviget.

Datatilsynet undersøger guldsmed

I går mandag besluttede Datatilsynet at stille en række spørgsmål til guldsmeden i Århus, inden tilsynet tager stilling til en eventuel anmeldelse som i tilfældet Coolshop.

- Han får en frist til at svare på to uger, lød det mandag fra kontorchef i Datatilsynet under Justitsministeriet, cand.jur. Lena Andersen

Gerningsmænd pågrebet

Preben Randløw lagde klippet med det voldelige røveri ud på nettet 8. februar, og mandag 11. februar besluttede TV 2's kriminalmagasin Station 2 at vise en del af overvågningsvideoen.

De to formodede gerningsmænd blev pågrebet natten til fredag i sidste uge - angiveligt efter tip fra folk, der havde set billederne fra guldsmedens overvågningskamera.

- Forinden havde vi sagt god for, at TV 2 viste dem, siger politiinspektør i Østjyllands Politi, Jan Larsen.