Gule fagforeninger vinder kraftigt frem

En stigende tilslutning til de gule fagforeninger kan ende med, at en tredjedel af fagbevægelsen i 2020 ligger uden for hovedorganisationerne .

De traditionelle fagforeninger kan i 2020 miste en tredjedel af markedet til deres gule kolleger, hvis medlemsudviklingen fortsætter. (© DR)

De alternative fagforeninger - ofte kaldt gule fagforeninger - har fået 220.000 medlemmer i de sidste ti år. Og hvis den udvikling fortsætter, så vil de alternative fagforeninger sidde på en tredjedel af markedet i 2020.

Det viser beregninger, som tænketanken Kraka har lavet.

De unge vælger alternativt

Det er ikke mindst unge, der i større grad vælger de alternative fagforeninger, fortæller Andreas Højbjerre, der er økonom i den uafhængige økonomiske tænketank Kraka.

- Fremskrivningen viser, at når vi kigger på de unge under 30 år, så vil mere end halvdelen i 2020 være organiseret uden for hovedforbundene, siger han.

En af de unge, der har vendt de traditionelle fagforeninger ryggen, er 26-årige Thomas Jepsen. Han gik fra et LO-forbund over til Kristelig Fagbevægelse i 2010. Ikke mindst på grund af prisen.

- Hvis man sparer det halve allerede på kontingentet og det er fradragsberettiget, jamen så er det jo super. Det er jo ingen grund til at betale mere end nødvendigt, mener Thomas Jepsen.

Dansk model under pres

Samtidig bryder Thomas Jepsen, der selv er medlem af Venstre, sig ikke om, at LO-forbundene støtter de røde partier.

- Det er ikke det, fagforeningerne er sat i verden for. Hvis jeg skal støtte noget, så gør jeg det selv, siger han.

Hvis Krakas fremskrivninger holder stik, vil de alternative fagforeninger altså sidde på en tredjedel af markedet i 2020.

Og det kan true den danske model, hvor de traditionelle fagforeninger aftaler løn- og arbejdsvilkår med arbejdsgiverne, siger Andreas Højbjerre tænketanken Kraka.

- Det er svært at sige præcist, hvor grænsen går, men hvis det er op mod en tredjedel, der er organiseret uden for hovedforbundene, så kan det få konsekvenser for den måde, vi har indrettet vores arbejdsmarked på, lyder det fra Andreas Højbjerre

Facebook
Twitter