Gyldendal: Håber på Hassan-digtsamling til efteråret

Trods sigtelse om grov vold er det forlaget Gyldendals håb, at Yahya Hassans næste digtsamling udkommer til efteråret.

Yahya Hassan har vundet flere priser og solgt over 100.000 eksemplarer af sin debut-digtsamling 'Yahya Hassan'. Toeren har under lang tid været undervejs. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Der har været sabler, køller, knive, ambrøst og nu en pistol inde i billedet i løbet af 2016 for den kontroversielle danske digter Yahya Hassan.

Alt det har man kunnet læse på den 20-årige digters åbne Facebook-side, hvor han over længere tid har lagt sig ud med dele af det danske bandemiljø.

Samtidig afventer forlaget Gyldendal et manuskript til den svære efterfølger, som har været undervejs, siden Yahya i 2013 slog alle rekorder med sin debutsamling 'Yahya Hassan', der er trykt i over 100.000 eksemplarer.

Gyldendals litterære direktør, Johannes Riis, er på påskeferie, men i en mail til DR Nyheder henviser forlaget til en tidligere kommentar:

- Manuskriptet er ikke afleveret endnu; men vi håber at udgive Yahyas digtsamling til efteråret.

Natten til mandag blev den 20-årige digter anholdt sigtet for søndag aften at have skudt en 17-årig i foden. Men den eskalerende situation omkring den danske digter vil Gyldendal ikke kommentere på:

- Forlaget har ingen kommentarer, skriver forlaget i en mail til DR Nyheder.