Gymnasieelever efter minister-tilråb: 'Vi har jo ret til at demonstrere'

Elever fortsætter protest mod nedskæringer trods drama ved ministerbesøg.

- Vi er utilfredse med de reformer, der er blevet lavet. Og det vil vi gerne protestere imod. Men det er ikke okay, at det eskalerede på den her måde, mener 1.G-eleven Bartosz Andrej Baracz (th).

  • Præcisering: I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at der blev kastet med mønter efter ministeren, hvilket blev bekræftet overfor DR Nyheder af Katrine Lilleør. Hun justerer dog sent fredag aften sin udtalelse til, at hun ikke ved med sikkerhed, om der var tale om en kapsel eller mønt. Ministerens særlige rådgiver, Søren Poul Nielsen udtaler sent fredag, at han så én mønt falde. Flere andre vidner har afvist overfor DR Nyheder, at der blev kastet mønter efter ministeren.

"2 procent kostede 8 medarbejdere", står der på et banner, der stadig hænger på Ørestad Gymnasiums trappe.

For selv om der blev råbt et skældsord og nogle mente, der blev kastet ting efter undervisningsminister Merete Riisager (LA), der besøgte gymnasiet i går, opfordrer elevrådet stadig eleverne til at markere deres utilfredshed med besparelser.

- Vi opfordrer til at demonstrere. Det er vores ret. Og vi er utilfredse med de reformer, der er blevet lavet. Og det vil vi gerne protestere imod. Men det er ikke okay, at det eskalerede på den her måde, siger elevrådsmedlem Bartosz Andrej Baracz.

Omkring 400 elever var stimlet sammen på skolens trappe, hvorfra nogen råbte 'luder'efter undervisningsministeren.

Selv om rektoren forsøgte at tale gemytterne til ro, valgte Merete Riisager kort tid efter at forlade skolen.

Det ærgrer elevrådet, der efter planen skulle mødes med ministeren.

- Folk er påvirket af, at der bliver skåret så meget. Og det er bare ærgerligt, at få elever går over gevind. For det er stadig vigtigt, at vi får vores budskab ud og taler for vores ret til uddannelsen, siger Sofie Spies, der er forkvinde for skolen elevråd.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk