Gymnasieelever: Enormt dårlig ide med optagelseskrav

Rektorerne vil have adgangskrav på karakteren 4. Men eleverne mener, at det er en snæver tankegang.

Selv om man har et lavt gennemsnit fra folkeskolen, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan løfte og udvikle sig gennem en treårig gymnasial uddannelse, lyder argumentet fra eleverne. (Foto: ASGER LADEFOGED © Scanpix)

Det er decideret tåbeligt at indføre et karakterkrav på 4 for folkeskolelever, der gerne vil ind på et alment gymnasium.

Sådan lyder det fra Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS), efter at Berlingske skriver, at rektorerne vil indføre et minimumkrav på 4 på karakterskalaen i forbindelse med optagelsesprocessen.

- Det er en enormt dårlig idé, og jeg tror ikke, at det kommer til at gøre noget godt ved niveauet på gymnasierne. Man vil lukke for mange ude, siger forkvinde Veronika Ahrensbøll Schultz.

Veronika Ahrensbøll Schultz mener, at man i folkeskolen i højere grad skal kigge på, om eleverne er uddannelsesparate.

For selv om man har et lavt gennemsnit fra folkeskolen, er det ikke ensbetydende med, at man ikke kan løfte og udvikle sig gennem en treårig gymnasial uddannelse, lyder argumentet.

Landssammenslutningen af Handelsskoleelever er af samme opfattelse.

- Karakterkrav er en helt forkert vej at gå. Det kan nemt komme til at ramme nogle elever, der på trods af et beskedent gennemsnit fra folkeskolen er topmotiverede, siger formand Steffen Andersen.

Han foreslår, at man efter det første halve år på STX i gymnasierne eller HHX på handelsskolerne skal igennem en screeningstest, så skolerne kan beslutte sig for, om eleven er havnet på den rette hylde.

/ritzau/

Facebook
Twitter