Gymnasieelever har "puttet" mindre i Dyrehaven

Opgaven med at rydde op efter den årlige "Puttefest" i nord for København er lidt mere overskuelig i år.

Skovfoged Steen Bjarke Hansen forventer at fylde to 14 fods containere med skrald fra det, der må være landets største gymnasiefest. Foto: Steen Bjarke Hansen.

Lige nu går otte mand høj rundt med pinde og poser og rydder op efter godt 6.000 drikfældige teenagere.

Det gør de Dyrehaven nord for København, der i går lagde skov til den årlige "Puttefest", hvor 1. g'ere er samlet for at fejre starten på gymnasielivet. En af oprydderne er Steen Bjarke Hansen, der er skovfoged ved Naturstyrelsen Hovedstaden:

- Det ser forudsigeligt ud, men det ser også godt. Jeg vil vurdere, at der er 50 procent mindre affald, end der var sidste år. Men det er stadigvæk meget.

Top-5

Steen Bjarke Hansen har været skovfoged i Dyrehaven siden 1998, og han var også på plads med pind og pose sidste år, hvor festen endte i en drukskandale med flere tilskadekomne og et massivt oprydningsarbejde til følge.

- Det var slemt sidste år, og det var også slemt året før det. Og året før. Det her kommer vel ind på en top-5 over de seneste 15 år, siger Steen Bjarke Hansen.

Han gik sammen med de syv andre på oprydningsholdet i gang klokken 8 i morges og forventer at holde fyraften klokken 16. Først på tirsdag regner han med, at de to 14 fods containere med affald kan køres til forbrændingen.

Så skulle Ulvedalene, der også er kendt for teaterforestillinger og dækker 5-8 fodboldbaner, og bakkerne omkring samt indfaldsvejene til Dyrehaven være ryddet for resterne efter de unges druk.

- Det er plastikposer, plastikindpakning til sixpacks og 24-packs, cigaretpakker og plastiklåg. Der er nogle flasker, men det er langt overvejende plastik og dåser, og det er vi rigtigt tilfredse med, siger Steen Bjarke Hansen.

For det sidste betyder, at der er færre glasskår at samle sammen.

Dagen derpå efter årets gymnasiefest i Dyrehaven. En flok elever fra Ingrid Jespersens Gymnasium er mødt op for at hjælpe til med oprydningen. Foto: Steen Bjarke Hansen.

Altid træls med ubudne gæster

Sidste år blev 11 personer indlagt med alkoholforgiftning i forbindelse med "Puttefesten", der dog skulle være forløbet uden samme problemer i denne omgang. Og det glæder Steen Bjarke Hansen.

- Festens afvikling var helt i top. Setuppet med politiet, Røde Kors og Natteravnene gjorde, at de unge havde en god og tryg oplevelse. Det betyder rigtig meget for mig, at det foregår ordentligt på aftenen. Så skal jeg nok rydde op, lover han.

Selv om det måske ikke er den fedeste opgave i erhvervet som skovfoged.

- Jeg ved jo, at skoven bliver fin igen, for vi har prøvet det så mange gange, men det er altid træls at få ubudne gæster, der ikke rydder op efter sig.

Facebook
Twitter