Gymnasielærere om snyd: Vi står med et voksende problem

Adgang til internettet gør det nemmere for eleverne at snyde til eksamen. Det kræver stort forebyggende fokus, mener gymnasielærere.

Der skal større fokus på snyd til de skriftlige eksaminer i gymnasiet. (Foto: Simon Reiter © dr)

Flere og flere gymnasieelever udnytter internetadgangen til eksaminerne til at snyde sig til en højere karakter. Det vurderer Annette Nordstrøm Hansen, der er formand for Gymnasieskolernes Lærerforening.

- Der er ingen tvivl om, at vi har et problem, ikke kun i gymnasiet, men i uddannelsessystemet som helhed. Det er blevet lettere at snyde, fordi eleverne har fået adgang til internettet, og jeg tror, problemet er vokset, siger hun.

Her til morgen kan Berlingske fortælle, at gymnasierne efterlyser hårdere sanktionsmuligheder mod snyderne. Et politisk flertal med undervisningsminister Ellen Trane Nørby (V) i spidsen erklærer sig klar til at skærpe sanktionerne. Således skal det være muligt for gymnasierne at bortvise en elev, der bliver taget i at snyde.

Men straffen i sig selv løser ikke problemet, mener Annette Nordstrøm Hansen, der også opfordrer til en bred forebyggende indsats for at komme snyder-kulturen til livs.

- Det er helt centralt, at vi diskuterer, hvordan vi får eleverne til at lade være med at snyde – og ikke kun, hvordan vi straffer dem. Det skal vi arbejde ihærdigt med, siger hun.

Flere borgerlige partier er ifølge Berlingske klar til at foreslå, at man helt fjerner adgangen til internettet under eksaminerne, men det er den forkerte vej at gå, mener Annette Nordstrøm.

- Det er ikke svaret. Internettet er en integreret del af arbejdet i gymnasiet, og det er vigtigt, at eksamen afspejler den daglige undervisning, understreger formanden for Gymnasieskolernes Lærerforening.

Facebook
Twitter