Gymnasier i Aarhus udskyder skolestart

Ingen gymnasieelever i Aarhus skal møde i skole på mandag.

Der kommer til at gå mindst to uger mere, før gymnasieelever på andet og tredje år kan mødes i skolen. (Foto: Anne Bæk © Scanpix)

Al undervisning for elever i 2. og 3.g i Aarhus kommer i uge 33 og 34 til at foregå virtuelt. Skolestarten for 1.g udskydes i første omgang til mandag den 17. august, og alle medarbejdere på gymnasierne skal, så vidt muligt, arbejde hjemmefra. Det oplyser flere gymnasier i Aarhus til DR Nyheder.

- Vi er meget bekymrede over at skulle til at undervise 1.g uden at få dem ind i huset. Vi synes, det er meget svært for eleverne at begynde i gymnasiet på den måde, siger Kirsten Skov, der er rektor på Marselisborg Gymnasium.

Gymnasierne vil bruge næste uge på at tænke over, hvordan de laver en undervisning for 1.g under sikre forhold.

Beslutningen kommer efter, at sundhedsminister Magnus Heunicke (S) har opfordret gymnasierne til at udskyde det fysiske fremmøde.

Aarhus-gymnasierne har koordineret, hvordan de håndterer situationen.

- Jeg er helt sikker på, at eleverne bliver rigtig skuffede. Især 2.g'erne som ikke har nået at gå ret meget i gymnasiet, før de blev sendt hjem i marts, siger Kirsten Skov.

Gymnasierne har allerede en del erfaringer med hjemmeundervisning.

- Virtuel undervisning er ikke det samme som at gå i skole, hvor man lærer alle de kompetencer, man får af at være sammen med sine kammerater og arbejde på tværs af grupper og klasser. Vi skal sørge for, at det stadig er sjovt at gå i skole, siger Kirsten Skov.