Gymnasierne vil bortvise mange flere som snyder

Undervisningsminister og flertal af partier er klar til at tillade bortvisning af gymnasieelever, der snyder.

Det skal være nemmere for gymnasierne at bortvise elever, der snyder med fx opgaver. Politikerne er lydhøre. (arkivfoto). (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Det er umuligt at forebygge snyd i gymnasiet, erkender rektorerne. I stedet efterlyser de bedre muligheder for straf, skriver Berlingske.

Hvis gymnasieelever snyder til eksamen, er det muligt at bortvise dem. Det samme bør gælde for resten at gymnasietiden. Det mener formand for Danske Gymnasier, Anne-Birgitte Rasmussen.

- Det skal være lige så let at bortvise elever, der snyder under deres uddannelsesforløb ved afleveringer eller store skriftlige opgaver, som det er med dem, der snyder til eksamen, siger hun til Ritzau.

Det er især i forbindelse med den større SRP-opgave, at mange elever får andre til at skrive opgaven for sig, mener formanden.

Hun opfordrer til, at politikerne bakker op om, at det ikke kun er elever, der snyder til eksamen, der kan blive bortvist.

- Vi ønsker at få nogle meget klare retningslinjer fra ministeriet, så vi også har sikkerhed for, at man politisk bakker op om, at man, at når eleverne gentagne gange har snydt med store opgaver, har mulighed for at bortvise dem fra uddannelsen, siger formanden.

Flertal i Folketinget klar til stramninger

Undervisningsministeren, Ellen Trane Nørby (V), og et flertal af partierne i Folketinget er ifølge Berlingske enig med formanden i, at det skal være muligt at bortvise elever for snyd.

- Snyd er uacceptabelt, og konsekvenserne er nødt til at være mere alvorlige, end de har været hidtil, siger ministeren til Berlingske.

- Man må gerne bortvise en elev, og vi skal nok sørge for, at det kommer til at stå fuldstændigt klart, så rektorerne ved, hvilke sanktionsmuligheder de har, siger hun.

Ifølge Berlingske er både Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, SF, Radikale og Konservative parat til at gøre det helt klart, at elever kan bortvises ved gentagne tilfælde af snyd.

/ritzau/

Facebook
Twitter