Gymnasium i Århus forbyder burkaer

Egå Gymnasium ved Århus forbyder burkaer og elefanthuer. Elevers ansigter må ikke være dækket ifølge de nye ordensregler. Skolen har ikke et aktuelt problem.

Egå Gymnasium forbyder nu burkaer i skoletiden. Skolen har dog ikke et aktuelt problem. I samme omgang forbyder skolen også elefanthuer.

Burkaer er bandlyst på Egå Gymnasium ved Århus. Det samme er elefanthuer. Gymnasiet har netop forbudt, at elever har tildækket ansigtet i skoletiden.

- At folk går med tørklæder er ikke noget problem for os, men lærere kan ikke kommunikere med elever og få undervisningen til at fungere, når de ikke kan se deres ansigtsudtryk, siger rektor Eigil Dixen til Jyllands-Posten.

Skal klæde sig ordentligt på

Rektoren understreger, at de nye ordensregler også handler om, at eleverne er klædt ordentligt på, både når de skal have idræt og kemi.

Der går få indvandrere på gymnasiet, og der har aldrig været en elev med burka, mener Eigil Dixen. Til alle, som mener, at burkaforbuddet diskriminerer, siger han:

- Jeg er nødt til at sige, at vi skal skaffe rimelige betingelser for undervisningen, og så må vi indrette os efter det.

Facebook
Twitter