Gymnasium lukker efter nyt tilfælde af corona-smitte

To smittetilfælde får rektor til at lukke gymnasium midlertidigt.

Rysensteen Gymnasium på Vesterbro i København vil i morgen være lukket. (Foto: Kristian Sæderup © Scanpix)

Rysensteen Gymnasium i København vil i morgen være lukket, efter at et nyt tilfælde af corona-smitte er konstateret blandt skolens elever. Det fortæller rektor Gitte Transbøl til DR.

- Kære allesammen, begynder brevet, som rektor sent her til aften har sendt ud til eleverne:

- Efter tæt kontakt med direktøren for Styrelsen for Patientsikkerhed må jeg meddele jer allesammen, at Rysensteen Gymnasium lukkes for elevadgang indtil videre. Der er en pressemeddelelse på vej fra styrelsen, men i overensstemmelse med denne meddeler jeg jer allesammen nu - inden natten falder på - at I IKKE skal møde i morgen, skriver Rysensteen Gymnasiums rektor.

Kort efter kom så pressemeddelelsen, der fastslår, at beslutningen er truffet for "at hindre smittespredning blandt elever og skolens medarbejdere".

Lukningen sker ifølge rektor, fordi der nu er fundet to tilfælde med coronasmitte, der ikke umiddelbart kan sættes i forbindelse med hinanden.

Over for DR Nyheder bekræfter rektor, at gymnasiet lukkes midlertidigt efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed.

I sit brev opfordrer rektor samtidigt eleverne til at holde afstand til hinanden også uden for skolen.

- Lad være med at færdes med hinanden unødigt. Sørg nu for ikke at risikere at smitte andre, hvis I allerede er smittet - eller at blive smittet ved at være unødigt tæt på hinanden, skriver Gitte Transbøl.

Elev smittet på skiferie

I sidste uge blev en elev fra 3.g på gymnasiet i København testet positiv for coronavirus.

- Vi har, siden det første smittetilfælde blev konstateret, handlet efter aftale med Styrelsen for Patientsikkerhed. Det betyder, at de elever, der havde haft tæt omgang med den pågældende, blev sat i karantæne, siger Gitte Transbøl til DR og fortsætter:

- Nu er der opstået et nyt tilfælde, hvor der har været risiko for smitte under skolegang, og det betyder, at der er flere elever, der skal sættes i karantæne.

De to, der er bekræftet smittet, har ifølge rektoren ikke haft nogen umiddelbar tæt relation.

Gitte Transbøl ved endnu ikke, hvor længe gymnasiet skal holde lukket.

Gitte Transbøl, rektor på Rysensteen, har efter aftale med sundhedsmyndighederne besluttet af lukke gymnasiet indtil videre. (Foto: Mads Joakim Rimer Rasmussen © Scanpix)

Hold øje med symptomer

Alle elever, ansatte, forældre og andre, der har været på skolen opfordres af myndighederne til at holde øje med eventuelle symptomer.

- Alle, der har befundet sig på Rysensteen Gymnasium inden for de seneste uger bør være opmærksomme på symptomer på coronavirus, siger Anne-Marie Vangsted, direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed i en pressemeddelelse.

- Såfremt man oplever feber, hoste eller åndenød, skal man kontakte egen læge eller vagtlægen telefonisk og oplyse, at man har været på Rysensteen Gymnasium, hvor der er konstateret to tilfælde af smitte med coronavirus (COVID-19), understreger hun.

Skolens 3.g-elever skal til terminsprøver i den kommende uge. Ifølge brevet vil prøverne nu blive gennemført virtuelt.