Tema Østjysk møbelfabrik konkurs

Håb for 700 ansatte på konkursramt møbelfabrik

Det er realistisk at finde en løsning, der kan redde jobbet for Tvilums godt 700 medarbejdere, vurderer kurator.

Ifølge kurator Ulrik Holsted-Sandgreen forhandles der med flere interesserede købere i kølvandet på Tvilums konkurs fredag. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

De godt 700 medarbejdere på møbelfabrikken Tvilum måtte i går gå på weekend uden ro i sindet.

De blev nemlig sendt hjem med beskeden om, at møbelvirksomheden er gået konkurs, og at deres job er i fare.

- Den havde jeg sgu ikke set komme. Det er noget værre lort, jeg kunne godt tænke mig, at den kom i gang igen mandag, sagde Frank Andersen, der har arbejdet hos Tvilum i 22 år, i går til DR Nyheder.

Østjysk møbelfabrik konkurs

Møbelfabrikken Tvilum, der har afdelinger i Fårvang og Kjellerup, nord for Silkeborg, er gået konkurs. 700 medarbejdere risikerer derfor at miste deres job.

Gå til tema

Og måske er hans håb for fabrikken og de mange medarbejdere i Fårvang og Kjellerup nord for Silkeborg ikke helt urealistisk.

Der arbejdes nemlig på højtryk for at sælge virksomheden og dermed redde medarbejdernes job, siger Ulrik Holsted-Sandgreen, advokat og kurator for Tvilum.

- Vi arbejder på et salg af virksomheden, og det indebærer, at vi sælger aktiviteten i Tvilum, og deri er medarbejderne en del af aktiviteten, siger han.

Realistisk at finde en løsning hurtigt

Og selvom der endnu ikke er fundet en løsning, er Ulrik Holsted-Sandgreen optimistisk.

- Ud fra vores erfaringer med de her sager, så er det realistisk, at der kommer en løsning.

- Vi forhandler med flere, der har en interesse i virksomheden, og vi vurderer, at det bør være muligt at finde et resultat, siger han.

Tvilums 700 medarbejdere fik i går at vide, at de skal møde op til et informationsmøde mandag formiddag. Ulrik Holsted-Sandgreen kan dog ikke garantere, at der er godt nyt til de ansatte allerede i begyndelsen af næste uge.

- Vi vil gerne kunne give medarbejderne et positivt budskab på mandag, men det kan jeg ikke love. Er vi ikke færdige mandag, så fortsætter vi, til vi har et resultat.

- Det reelle er, at der skal findes en løsning hurtigt, siger Ulrik Holsted-Sandgreen.

De seneste år har Tvilum, der er ejet af Revolution Capital Group, tabt store beløb.

Ifølge Ulrik Holsted-Sandgreen skyldes konkursen dels, at eksportmomsordningen er ophørt. Ordningen betød, at virksomheder som Tvilum fik forskudsudbetalt moms. Desuden har det også påvirket Tvilums likviditet, at flere af virksomhedens store kunder i udlandet er "under rekonstruktion".