Håndgranat fra Anden Verdenskrig lukkede politistation i Sønderborg

Af sikkerhedshensyn valgte Syd- og Sønderjyllands Politi mandag at lukke politistation efter indlevering af granat.

En 70 år gammel, ueksploderet granat fik i dag Syd- og Sønderjyllands Politi til at lukke en politistation midlertidigt. (Foto: Brian Bergmann © Scanpix)

Selv om det er over 70 år siden, at Anden Verdenskrig endte, dukker der med mellemrum stadig våben og ammunition op fra krigens tid.

Mandag eftermiddag blev en håndgranat indleveret på politistationen i Sønderborg. Fordi der var tale om en ueksploderet granat, valgte politiet at lukke politiets ekspedition for betjening af borgere.

Desuden blev Ringridervej, som politistationens facade vender ud mod, spærret, indtil ammunitionen var fjernet.

- Det var en ældre mand, der indleverede håndgranaten. Han havde fundet den i forbindelse med oprydning på en privat bopæl, siger vagtchef Ivan Gohr Jensen, Syd-og Sønderjyllands Politi.

Håndgranaten stammer fra Anden Verdenskrig. Men der er ikke oplysninger om, hvordan den er havnet der, hvor den ældre mand fandt den.

Det var kort før klokken 13.30, at håndgranaten blev lagt på skranken hos politiet. Evakueringen og afspærringen stod på, indtil forsvarets ammunitionsryddere havde afhentet granaten.

Det skete midt på eftermiddagen, og kort efter klokken 15 var arbejdet på politistationen og trafikken omkring den normal igen.

Det er nu op til forsvarets eksperter, hvad der skal ske med håndgranaten, siger vagtchefen.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter