Hård tid venter Brixtofte i fængslet

Det bliver svært for Peter Brixtofte at skulle i fængsel, siger en anden forhenværende fra samfundets top, Rasmus Trads, som selv har prøvet at være i fængsel.

Rasmus Trads, der afsonede en fængselsstraf efter PFA-sagen, siger, at Peter Brixtofte går en hård tid i møde i fængslet. (Arkivfoto). (Foto: DR © DR)

Efter at være dømt to års fængsel ved alle tre retsinstanser er der ingen vej uden om fængsel for den tidligere Farum-borgmester Peter Brixtofte.

Og forude venter en hård tid for Peter Brixtofte, vurderer den tidligere fange Rasmus Trads i flere aviser onsdag. Rasmus Trads måtte selv gå fra en direktørpost til fængslet som følge af PFA-sagen.

Rasmus Trads, der ikke har noget positivt at sige om sine fængselsdage, advarer Brixtofte om at holde lav profil. Han vurderer, at Peter Brixtofte vil få et regulært chok ved mødet med fængslet.

Kunden har aldrig ret

- Det vil han. Han skal blandt andet vænne sig til, at kunden aldrig har ret. Det er altid fængselsfunktionærerne, der har det sidste ord, siger Rasmus Trads til BT.

Selv siger Peter Brixtofte til Ekstra Bladet, at han har forberedt sig på det værste, og at det nok skal gå. Han har planer om at lære tyrkisk samt skrive en bog med titlen "Justitsmord".

Peter Brixtofte er vred over dommen. Han mener, at han er uskyldig, at de danske domstole er politisk korrupte, og han vil nu sammen med sin advokat overveje at gå til Menneskerettighedsdomstolen i Strasbourg.

Utryg ved domstolssystemet

- Jeg er utrolig utryg ved, at vi har et domstolssystem, som ikke er uafhængigt. Jeg stoler ikke på det system, efter at jeg nu har prøvet det. Jeg er dømt helt uretfærdigt, siger Peter Brixtofte.

Hans forsvarer, advokat Preben Kønig, erkendte umiddelbart efter domsafsigelsen, at sagen var tabt.

- Jeg er på min klients vegne naturligvis meget skuffet, men nu har 16 dommere vurderet den her sag ens. Det synspunkt, jeg plæderede for, var ikke det juridisk rigtige, og jeg har fuld respekt for retssystemet, sagde Preben Kønig.

Ifølge Højesteret stod Peter Brixtofte bag den ulovlige konstruktion, der sikrede håndboldklubben Ajax-Farum et sponsorat hos entreprenørfirmaet Skanska på 10 millioner kroner, hvoraf kommunen havde finansieret de ni millioner.

Formentlig færdig i dansk politik

Ganske vist var det viceborgmesteren, der underskrev aftalen, men det er uden betydning, fastslår Højesteret, for det var Peter Brixtofte, der sørgede for, at den ulovlige aftale blev indgået.

Peter Brixtofte, der har været næsten 25 år i dansk politik, må nu formentlig sige stop. Han sidder i dag i Furesø Byråd for sit eget parti, Velfærdspartiet, men Valgbarhedsnævnet ventes at nå frem til, at han er uværdig til at være folkevalgt politiker.

Hovedsagen om Brixtoftes gerninger - den med de dyre rødvinsregninger og de ulovlige millionlån - kører i øjeblikket i Østre Landsret og ventes først afsluttet i 2009.

Facebook
Twitter