Haarder: Navneregistrering via neutral postkasse

Nybagte forældre skal kunne sende fødselsanmeldelser til en neutral postkasse, hvis de finder det stødende at sende brevet til eller møde op på kirkekontoret. Det mener undervisnings- og kirkeminister Bertel Haarder.

Undervisnings- og kirkeminister Bertel Haarder lægger nu op til,at nybagte forældre kan sende en fødselsanmeldelse til en neutralpostboks, hvis det støder dem at sende brevet til det lokalekirkekontor eller at møde personligt op.

Ministeren lufter sine planer i et debatindlæg i KristeligtDagblad, hvor han samtidig understreger, at regeringen fastholder,at det stadig er ansatte i folkekirken, der har ansvaret for atregistrere nyfødte, og at det stadig skal ske i den elektroniskeministerialbog, Den Ny Kirkebog (DNK).

Nærtagende forældre

- Jeg vil med denne model gerne vise imødekommenhed over for deformentlig ret få mennesker i Danmark, som er meget stærkemodstandere af at skulle henvende sig til folkekirkens lokalekontor, skriver ministeren blandt andet.

Baggrunden for ændringen af praksis er, at en gruppeikke-kristne borgere har været stærkt utilfredse med, at de skullepå kirkekontoret for at få deres barn registreret. Bertel Haarderlægger ikke skjul på, at han mener, forældrene er nærtagende.

- Det er efter min mening udtryk for en overdreven nærtagenhed.Jeg har vanskeligt ved at forstå, at mennesker kan føle deressamvittighed krænket af, at ministerialbogføreren - det vil sigeden person, som på statens vegne laver det praktiske arbejde med atregistrere deres barns fødsel - er ansat i folkekirken.Registreringen er jo ikke en kirkelig handling, skriver han.

Facebook
Twitter