Hårdfør plante skal redde verden: Binder tonsvis af CO2

Tyske forskere tror planten Jatropha kan buges i klimakampen

Mange klimaforskere har fået øje på Jatropha planten. Dens evne til at binde CO2 er nemlig formidabel. (Foto: Becker et al. 2013)

Tyske forskere mener at have fundet et nyt våben i kampen mod klimaforandringerne. De har planer om tilplante store arealer i ørkener med en særdeles hårdfør plante, der er i stand til at binde meget store mængder af den problematiske og menneskeskabte CO2, skriver Jyllands-Posten.

En hektar med den op til fem meter høje jatropha-busk har i forsøgsmarker i Egypten og Negev-ørkenen i Israel bundet 25 tons CO2 om året pr hektar. Det svarer til, at hvis man tilplanter tre pct. af ørkenen på den arabiske halvø med jatropha-planter, vil det kunne optage al den CO2, der produceres af biler og lastbiler i Tyskland over en 20-årig periode.

Jatropha-planten bruges allerede flere steder i verden til at udvikle biobrændsel, Plantens i øvrigt giftige nødder indeholder 30 pct olie - olie som bl.a. driver et kraftværk i Belgien.

De tyske forskere går nu efter at udvide forsøgsmarkerne til 10.000 hektar. Planten kræver kun 250 mm regn om året for at gro.

Facebook
Twitter