Haderslev Kommune frikender dagplejer i Facebook-sag

Dagplejer vender tilbage til sit job på mandag, efter en storm på Facebook fik hende fritaget fra sit job torsdag.

Børnene var ikke i fare. Det konkluderer Haderslev Kommune i dag, og dagplejeren starter i sit job igen på mandag. Privatfoto (Foto: Jesper Otto Bossen)

Den dagplejer, som blev fritaget fra sit job efter angiveligt at have ladt en gruppe børn stå alene foran en butik i Haderslev torsdag, kan begynde at arbejde igen allerede mandag.

Det siger Thomas Andersen, der er chef for distrikt nord i Haderslev Kommune, til dr.dk.

- Jeg synes, at vi har udvist rettidig omhu i kommunen. Der var meget pres på i går, og af hensyn til alle viste vi det hensyn at fritage vedkommende fra jobbet, indtil sagen var undersøgt, siger han.

Sagen rullede på Facebook, efter en borger havde taget et billede af en gruppe børn. På billedet ser det ud som om, børnene er alene, og i en statusopdatering skrev borgeren, at han var ”dybt forarget”.

Billederne er fjernet fra Facebook i dag, og dr.dk har ikke kunnet komme i kontakt med borgeren.

Haderslev Kommune gik også selv til tasterne i går og meddelte, at kommunen ville undersøge sagen grundigt. Den undersøgelse sluttede i dag. Konklusion er, at børnene ikke har været i fare.

- I virkeligheden har vi ikke handlet anderledes, end vi ville gøre, hvis vi fik en regulær klage, og vi vil gøre præcis det samme igen, siger Thomas Andersen.

Ifølge ham er dagplejeren glad for beslutningen, men meget berørt over sagen.