Hadsund får hurtigt internet: Nu kan vi komme ind i det 21. århundrede

Den nordjyske by får glæde af regeringens bredbåndspulje, der skal sikre hurtigere netforbindelse.

Ligesom de fleste andre danskere vil Mads Kronborg Agesen og Søren Tang gerne have lov til at løse arbejdsopgaver hjemmefra, sende mails og kunne se Netflix med familien i deres stue.

Problemet for dem har imidlertid været, at de har adresse i Hadsund, der – ligesom flere andre husstande på landet – har haft dårlig internetforbindelse.

-Det har gjort hverdagen ekstrem besværlig. De ting, man normalt kan, når man sidder i sin stue, har vi ikke kunne, siger Mads Kronborg Agesen, der har lavet en ekstra, hjemmelavet antenne, som han har placeret i et træ ved sit hus for at have net.

Derfor har han været initiativtager til en ansøgning om at få del i regeringens bredbåndpulje, som 280.000 husstande ifølge energi- forsynings- og klimaministeriet kan søge, da de har langsom bredbåndsforbindelse.

Og Mads Kronborg Agesens bønner er blevet hørt, for nu har 103 husstande i Hadsund fået tildelt omkring 4,5 millioner af regeringens bredbåndspulje, der i år har en samlet værdi af 80 millioner kroner.

Kommer ind i det 21. århundrede

Mads Kronborg Agesen og Søren Tang driver begge virksomhed fra deres bopæl i Hadsund-området, og de er derfor svært begejstrede for, at området nu har fået del i regeringens pulje.

-Det betyder, at vi sammen med resten af Danmark kan komme ind i det 21. århundrede og få en internetforbindelse, der gør, at jeg kan arbejde hjemmefra og at familien kan se Netflix ligesom resten af Danmark, siger Mads Kronborg Agesen.

Den dårlige internetforbindelse har for Søren Tang betydet, at det har været udfordrende at arbejde som selvstændig.

-Skal vi sende en mail med en tegning eller instruktioner til nogle, så har man måtte sige til folk, at der lige går et kvarter, fordi vores internetforbindelse er så langsom. Så bliver der grinet lidt – hvordan kan I drive virksomhed derfra?

335.000 husstande mangler stadig god forbindelse

Selvom der er smil på læberne i Hadsund, er der stadig mange steder i landet, hvor man kæmper med en dårlig internetforbindelse.

Ifølge Ritzau er der stadig omkring 335.000 danske husstande, som ifølge regeringens egne tal mangler ordentligt internet. På trods af dette er det altså kun 280.000 husstande, som kan søge regeringens pulje, der i sin tid blev aftalt i samarbejde med Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative, Socialdemokraterne, SF og De Radikale.

Men danskere med dårlig internetforbindelse bør være fortrøstningsfulde, mener energi-, forsynings- og klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V) og peger på, at regeringen også gennem de næste par år uddeler penge fra bredbåndspuljen.

-Vi tager hele tiden nye initiativer og presser på for at sikre, at alle danskere får en ordentlig bredbåndsforbindelse, siger Lars Christian Lilleholt (V).

Blandt regeringens initiativer er muligheden for at realkreditfinansiere udrulningen af bredbånd, bedre muligheder for at kommunerne kan opstille master og en række krav i forbindelse med udbud af frekvenser, tilføjer ministeren.

Danskere med dårlig internetforbindelse skal ifølge Lars Christian Lilleholt (V) presse på for at få udfordringer løst.

- Man skal gå sammen lokalt de steder, hvor der er mulighed for det og presse på i forhold til de lokale teleselskaber og energiselskaber, som udruller bredbånd.

Facebook
Twitter